Iohannis și Orban au schimbat guvernul PSD-ALDE pentru a obține majoritate pentru populari față de socialiști în Parlamentul European

Trădare de țară? Guvern român dat jos pentru un interes politic extern… Cel puțin așa reiese din declarația premierului Ludovic Orban la congresul PPE care a avut loc la Zagreb.

PPE nu avea majoritate în comisie, socialiştii aveau 10 comisari, iar PPE nouă comisari.Am decis în România, să nu acceptăm acestă situaţie nedreaptă, fiindcă vrem să oferim PPE şi în Comisie, aşa că am schimbat guvernul socialist cu un guvern PPE, pentru a putea oferi unul comisar PPE, în persoana Adinei Vălean. Aceasta este contribuţia noastră modestă pentru o Comisie foarte bună, o Comisie care ar trebui să reprezinte dorinţa unei majorităţi a cetăţenilor europeni, care au votat pentru PPE”, a spus Ludovic Orban.

În cazul în care Viorica Dăncilă reușea să desemneze un comisar european, scorul ar fi fost 10-9 pentru socialiști. Cum premierul Ludovic Orban și președintele Klauss Iohannis au desemnat-o pe Adina Vălean, raportul a devenit 10-9 în favoarea PPE.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: