Iohannis: La acest moment, avem 3.065 de paturi ATI – pentru toți pacienții, nu doar cei cu COVID-19, 2.252 de ventilatoare mecanice

Inventar făcut de Klaus Iohannis, președintele României. Țara noastră are în acest moment 3.065 de paturi ATI – pentru toți pacienții, nu doar cei cu COVID-19 și 2.252 de ventilatoare mecanice.

!Am avut astăzi o discuție cu experți de Terapie Intensivă și cu Ministrul Sănătății referitoare la resursele ATI pe care le avem – paturi dotate cu aparatură specifică, precum și personal medical. Guvernul a desfășurat mai multe proiecte de achiziție, iar, la acest moment, avem 3.065 de paturi ATI – pentru toți pacienții, nu doar cei cu COVID-19, 2.252 de ventilatoare mecanice – o capacitate practic dublă față de începutul pandemiei, 2.756 de monitoare și o serie întreagă de alte echipamente. La acestea se adaugă cinci unități de Terapie Intensivă mobile, două spitale modulare și un modul ATI, cu un total general de 169 de paturi suplimentare. Doar în București vom avea în plus, în următoarele zece zile, 123 de paturi, în șapte spitale. Mai mult, cu fonduri europene vom achiziționa încă 662 de paturi ATI de înaltă performanță.” a declarat președintele țării.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: