Iohannis a prezentat greșit formula de calcul pentru scenariile luate în calcul pentru școli

”Ala bala portocala” cu învățământul românesc și cu siguranța elevilor și a dascălilor în era COVID. De necrezut, dar metoda de calcul stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății pentru cele trei scenarii avute în vedere pentru desfășurarea învățământului preuniversitar a fost transmisă incorect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Să mai avem încredere în SPECIALIȘTII de la comitetele de urgență sau de la grupurile de comunicare?  Dacă nu sunt în stare să comunice corect o formulă, de unde vom avea siguranța că la nivel de localitate se va calcula corect ponderea persoanelor infectate cu coronavirus la mia de locuitori?

”Metoda de calcul stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății pentru cele trei scenarii avute în vedere pentru desfășurarea învățământului preuniversitar a fost transmisă incorect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății, fapt care a condus la informații eronate.

Astfel, majoritatea elevilor vor merge efectiv, fizic, la școală, însă pentru a ține cont de impactul pandemiei au fost elaborate 3 scenarii, în funcție de numărul de bolnavi dintr-o localitate și de alte criterii obiective. În scenariul verde, care presupune risc mic, când există mai puțin de un caz raportat la mia de locuitori în ultimele 14 zile, cursurile se vor desfășura fizic la școală, cu măsuri adecvate de protecție. În scenariul galben, de risc mediu, cu 1-3 cazuri înregistrate la mia de locuitori în ultimele 14 zile, cursurile se vor ține în format mixt, atât fizic, cât și online, având prioritate preşcolarii, elevii din ciclul primar şi din clasele a VIII-a şi a XII-a. Scenariul roșu, de risc mare, cu peste 3 cazuri confirmate la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este acela în care școala se poate închide în urma analizei realizate la nivel județean și se vor face exclusiv cursuri online. Decizia privind scenariul care va fi aplicat se va lua pentru fiecare școală în parte la nivel județean.” este mesajul postat pe pagina de Facebook a președintelui.

Citește și https://transilvania365.ro/europa-ne-plaseaza-in-zona-rosie-dar-iohannis-ne-da-unda-verde-pentru-inceperea-anului-scolar/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: