Investiție de peste 18,6 milioane de lei la Zărnești

Proiectul privind “Consolidare, reabilitare, extindere, modernizare şi dotare Bază Sportivă oraşul Zărneşti, judeţul Braşov” intră în linie dreaptă. Proiectul tehnic a fost finalizat, urmează ca să fie eliberate autorizațiile necesare acestei investiții.

Obiectivul de investiţie  se va realiza pe amplasamentul bazei sportive existente, dar neutilizate de mai bine de un deceniu. Această veche dotare a fost realizată în anii 50 şi a fost construită ca baza sportivă aferentă industriei în dezvoltarea la acea dată în oraşul Zărneşti. Amplasamentul obiectivului se află pe Aleea Uzinei f.n., având o arie totală de 41.871mp”, a spus Alexandru Igrișan, primarul orașului Zărnești.

Obiectivul propus va adăposti următoarele funcţiuni:

  • Amenajări exterioare care cuprind lucrări de sistematizare verticală şi amenajări peisagistice, teren de fotbal, pistă de alergare, două terenuri de tenis, alei carosabile şi pietonale – 2499 mp, parcari (capacitate 50 de autoturisme, 4 autocare, 5 maşini de intervenţie), esplanadă – 3247 mp, spaţii verzi, plantaţii şi amenajări peisagere – 17000 mp, mobilier urban, signalectică, iluminat public exterior;
  • Sală de box şi fitness având spaţii administrative, spaţii pentru pregătire sportivă şi spaţii pentru competiţii sportive;
  • Corp de cazare având spaţiu administrativ, spaţiu pentru servirea mesei, cazare şi spatiu tehnic;
  • Cafeteria;
  • Vestiare şi tribune;
  • Cabină poartă;
  • Vestiare tenis;

Astfel că, în urma aplicării procedurii de achiziţie publică, pentru contractarea unei firme de proiectare şi execuţie ale investiţiei propuse, în data de 20.02.2020, s-a semnat contractul nr. 110 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii S.A. şi Asocierea Aeon Building S.R.L. – Rozini S.R.L. Beneficiarul investiţiei după finalizarea execuţiei obiectivului va fi UAT Zărneşti.

La momentul de față,  acest obiectiv întră în linie dreaptă, proiectul tehnic al acestui obiectiv  fiind finalizat, iar o mare parte din avizele necesare, fiind obținute. După această etapă, se va emite de către Primăria Orașului Zărnești, autorizația de construire și toate aceste documente sunt trimise Companiei Naționale de Investiții, pentru verificare și avizare, iar în cele din urmă pentru emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Ne dorim ca toată această perioadă de avizare să fie una cat mai scurtă, iar lucrările în cadrul acestui obiectiv să demareze cât mai repede, fiind un proiect extrem de important, atât din prisma utilității lui, cât și din prisma valorii devizului general”, a mai adăugat primarul din Zărnești.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: