Investiție de 32 de milioane de euro în Poiana Brașov. Domeniul schiabil va fi extins cu 30 de hectare (VIDEO)

Primarul George Scripcaru l-a invitat astăzi la Brașov pe ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe, pentru a-i prezenta a doua etapă a masterplanului pentru extinderea domeniului schiabil Poiana Brașov, dar și alte investiții care completează facilitățile de sport și agrement pe care le oferă în acest moment Poiana Brașov, dar și municipiul Brașov.

Studiul privind extinderea domeniului schiabil Poiana Brașov- etapa a doua a fost pus la dispoziția municipalității de Asociația de Turism Poiana Brașov și prevede extinderea domeniului schiabil cu încă 30 de hectare către Râșnov, realizarea a încă 10 km de pârtie (prin construcția a două pârtii noi și a unor pârtii de legătură), construirea a două noi sisteme de transport pe cablu (o telegondolă și un telescaun), amenajarea unui nou lac de acumulare și crearea unei legături dintre noul lac și cel existent, precum și asigurarea infrastructurii necesare înzăpezirii artificiale a pârtiilor noi și iluminarea a două noi pârtii. Investiția totală este estimată la 32 de milioane de euro.

Municipalitatea a prevăzut deja suma de 250.000 de lei în proiectul de buget pe anul 2020, pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, urmând ca după definitivarea acestor documente să se treacă la realizarea efectivă a investiției.

De asemenea, Primăria Brașov își propune și instalarea unui sistem de iluminat. Valoarea investiției este de aproximativ 32 de milioane de euro. La acestea se mai adaugă și proiectul ”sanie de vară” investiție ce se ridică la suma de 2, 6 milioane de euro.

Vezi declaratii VIDEO

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: