Într-o lună mor la Brașov în jur de 500 de persoane. De COVID-19 au murit doar 14…

Pentru că tot sunt discuții în mediul online cu privire la numărul deceselor cauzate de COVID-19, am căutat în statisticile furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) să vedem cum stau de fapt lucrurile. Astfel, potrivit statisticilor din ultimul an, in judetul Brașov, în medie mor aproximativ 500 de persoane pe lună. Cauzele sunt diverse. În schimb, din cauza COVID-19, în mai bine de o lună de când a început pandemia la Brașov au decedat 14 persoane. Cu alte cuvinte, un număr destul de mic comparativ cu totalul deceselor înregistrate pe parcursul unei luni.

Am dorit să informăm cititorii cu privire la acest aspect deoarece pe rețelele de socializare, la fiecare articol distribuit de jurnaliști, existau multe comentarii unde brașovenii susțineau că la toate persoanele care mor în această perioadă li se pune la cauza decesului COVID-19. Având în vedere numărul total al deceselor dintr-o lună și numărul deceselor COVID-19 până acum. rezultă că discuțiile și acuzele sunt nefondate. Numărul morților de coronavirus este foarte, foarte mic comparativ cu alte cauze.

Mai jos sunt statisticile privind natalitatea si mortalitatea în județul Brașov

Citiți și Stați acasă! Șcheiul este mutilat și pe timp de COVID-19. Răsar blocuri ca florile primăvara (GALERIE FOTO)

Toate țările se gândesc la binele lor, România se gândește la binele nemților

Scrisoare deschisă din partea unei mame către guvernanți. ”Cum poți controla ca peste 30 de copii să poarte corect masca și să nu ducă mâna la față de 4 – 5 ore pe zi?”

Dezastrul de sub Tâmpa! Cum arată fostul patinoar și Centrul de Agrement (VIDEO, FOTO)

Ce se mai fură la Brașov în perioada pandemiei. A dispărut un leagăn destinat persoanelor cu dizabilități din parcul Tractorul (FOTO)

Pandemia trimite în șomaj mai multe persoane decât criza financiară din 2008. Am ajuns la 240.000 de contracte încetate

Citiți și Transportatorii noștri fac foamea, iar cei sloveni transportă cu autocarele muncitori din România în Germania

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: