Interventie de urgenta in zona parcului Ina Schaeffler (Livada Postei). Un artar s-a prabusit peste una dintre alei

In dupa-amiaza zilei de 21.07, in zona parcului Ina Schaeffler (Livada Postei), un copac din specia artar s-a prabusit peste una dintre alei. In urma verificarilor la fata locului efectuate de reprezentantii Serviciului Amenajare Zone de Agrement, ai Regiei Padurilor Kronstadt si ai Politiei Locale, s-a constat ca arborele a fost dezradacinat de ploile abundente din ultima perioada si de vantul de intensitate foarte mare.

Totodata, au fost verificati si ceilalti copaci din zona si s-a luat decizia taierii altor doua exemplare, din specia frasin si artar, care, de asemenea, prezinta pericol de prabusire. In urmatoarele zile se va face o verificare a intregii zone pentru a ne asigura ca riscul unor situatii asemanatoare este cat mai mic posibil.

Tot pentru a reduce riscurile prabusirii unor copaci, in urmatoarea perioada se va incheia un parteneriat cu Facultatea de Silvicultura a  Universitatii Transilvania, pentru ca specialistii de la aceasta facultate sa verifice sanatatea copacilor cu ajutorul unui tomograf sonic (aparat care masoara viteza de propagare a undelor sonice prin lemn pentru a detecta, neinvaziv, cavitatile si nivelul de descompunere din copaci). Aparatul este utilizat pentru evaluarea riscului de prabusire a copacului, prin masurarea grosimii peretilor reziduali in interiorul trunchiului.

foto arhiva

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: