Internet wireless gratuit în centrul Sibiului.La Brașov…din părți, doar promisiuni

Brasovul lasat din nou in urma de Sibiu, sau, mai bine zis, edilii brasoveni nu tin pasul cu tehnologia.  Desi ambele orase sunt turistice, Sibiul pare sa stie mult mai bine sa atraga vizitatori. Din 31 august Primăria Sibiu oferă internet wireless gratuit în cele trei piețe centrale ale orașului: Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet.

“Sibiul este un oraș turistic, piețele centrale fiind un magnet pentru cei care ne vizitează orașul. În egală măsură, centrul orașului a devenit de ani buni locul preferat de întâlnire și promenadă pentru sibieni. Faptul că asigurăm WI-FI gratuit va fi încă un punct în plus care să facă zona centrală și mai atractivă, inclusiv pentru tinerii care utilizează mult aceste servicii pentru a se informa și pentru a comunica” a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Serviciile vor fi asigurate în baza unui contract care a fost semnat cu firma SC UPS România SRL, valoarea acestuia fiind de 68.000 de lei. Hotspot-urile vor asigura posibilitatea conectării simultane a 400 de utilizatori în fiecare dintre cele trei piețe. Pentru conectare, selectați pe dispozitivul dumneavoastră mobil hotspot-ul SIBIU FREE WI-FI.

Reamintim de asemenea că în parcul Sub Arini sunt funcționale din luna noiembrie 2017 trei hotspot-uri prin care Primăria Sibiu asigură servicii gratuite de internet wireless.  

Pentru Brașov doar promisiuni momentan

Daca Sibiul sta bine la acest capitol, nu acelasi lucru se poate spune despre Brasov. In prezent, municipiul nu ofera turistilor servicii gratuite de internet wireless. Daca va prinde finantare europeana, Primaria Brasov va putea avea internet wireless din toamna. In caz contrar, Primaria Brasov va monta singura dispozitivele in zona centrala cu bani de la bugetul local. ”Daca nu reusim prin fonduri europene, vom asigura internet wireless prin forte proprii, cu bani de la bugetul local. Astfel, echipamentele vor fi ale noastre. Cu siguranta ca anul viitor vom avea”, a explicat Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: