Interesul poartă fesul. Cum a fost deturnat punctul de lucru SMURD de la Rupea la Homorod

Bani alocați pe criterii politice! Cum a dat Consiliul Județean Brașov 500.000 de lei pentru înființarea unui punct de lucru ISU, deși existau cereri în acest sens de la Primăria Rupea, unde există și spital. Ce implicare are ISU Brașov?

În februarie 2018, Primăria Rupea a transmis o adresă Prefecturii Brașov, dar și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov prin care solicită înființarea unui punct de lucru ”SMURD” în localitate. Motivația reprezentanților administrației locale a fost că în ultimii ani, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate a intervenit la nenumărate incendii, accidente rutiere sau feroviare și toate cheltuielile au fost suportate de la bugetul local. De asemenea, în adresa transmisă, Primăria Rupea a scos în evidență și faptul că spitalul din oraș este pregătit și personalul poate interveni la cazuri urgente. Mai mult, Primăria a precizat că este dispusă să vină în sprijinul punctului de lucru cu autospeciale. Pentru a fi și mai convingători, reprezentanții orașului au pus la dispoziția ISU o construcțieși un teren.

ISU Brașov apreciază inițiativa, spune că îi sprijină, dar stația ISU ajunge la Homorod…

Interesant este că Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a și răspuns Primăriei Rupea. ”Vă comunicăm faptul că apreciem inițiativa dumneavoastră și vă asigurăm de tot sprijinul nostru”, au transmis cei de la ISU Brașov prin semnătura șefului Lucian Marciu.

Adresa pe această temă a fost transmisă în februarie 2018 și Consiliului Județean Brașov care a ignorat total problema de la Rupea. Culoarea politică diferită ar putea fi și cauza nepăsării reprezentanților de la Consiliul Județean Brașov. De fiecare dată, solicitările Primăriei Rupea au rămas fără răspuns, pentru că reprezentanții Consiliului Județean au trecut la diverse problemele comunității din Rupea.

Culmea este că, după ce Primăria Rupea a înaintat aceste adrese, la sfârșitul anului 2019, adică în luna octombrie, Consiliul Județean Brașov aprobă utilizarea sumei de 500.000 de lei din FONDUL DE REZERVĂ AL JUDEȚULUI BRAȘOV pentru ”construirea unei subunități de pompieri la…HOMOROD”, nicidecum la Rupea. Deci, până la urmă, s-au găsit bani…Pe ce criterii?

De neînțeles este răspunsul reprezentanților ISU către Primăria Rupea, dacă aveau de gând să înființeze acest punct de lucru în altă localitate, de ce le-au mai dat speranțe celor din Rupea și le-au transmis că apreciază inițiativa și îi vor sprijini? A intervenit politicul, iar locația s-a mutat brusc la Homorod?

Coincidență sau nu, în 2018, primarul din Homorod, Marcel Pelei, a fost declarat incompatibil de către ANI. Cu alte cuvinte, se pare că a fost ultima zvâcnire a liberalilor din fruntea județului pentru a masca incompatibilitatea primarului. Pentru a nu pierde din electorat, liberalii din fruntea județului s-au gândit probabil să acorde o sumă atât de mare pentru o comună, când, mai avantajos din mai toate punctele de vedere ar fi fost amplasarea punctului de lucru la Rupea. Doar că au intervenit interesele, unora, altora.

Și pentru că nu scriem pe bază de bârfe, prezentăm brașovenilor adresele pentru instituții…

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: