Intalnire de business Lufthansa – DWK in Brasov! Există interes pentru Aeroportul Brașov?

Consilierul Local al FDGR la Brasov, Cristian Macedonschi a organizat in sala multifunctionala a fabricii brasovene Elmas Brasov un business-meeting cu directorul general al Lufthansa Romania/Moldova, domnul Zlatko Zlatic.

Scopul intalnirii a fost acela de aduce impreuna reprezentantii mediului de afaceri german, austriac si elvetian din judetul Brasov cu reprezentantul Lufthansa, Austrian Airlines, SwissAir, Brusseles Air si Eurowings din Romania si Moldova pentru a discuta de oportunitatile de colaborare si desigur de a discuta despre posibilele curse de pe viitorul aeroport brasovean.

Deschiderea oficiala a facut-o Excelenta Sa consulul german de la Sibiu, domnul Hans Tischler, care a subliniat in discursul sau importanta operatorului in ecuatia aeroportuara brasoveana. El a atras atentia ca un proiect aeroportuar nu trebuie sa fie neaparat de succes si ca exista multe exemple negative nu numai din Germania unde au fost coonstruite aeroporturi noi de unde nu zboara nici un avion. El a subliniat faptul ca operatorul unui aeroport este crucial pentru trebuie succesul unui aeroport si recomanda ca acesta sa fie ales cu mare atentie si pe baza experientei si a reputatiei.

Un inedit moderator a fost promobotul adus la eveniment de Asociatia Smart City Brașov, care a si tiparit un prim tichet Lufthansa la Brasov. 

La eveniment au participat aproximativ 40 de manageri din mediul de afaceri brasovean, vorbitori de limba germana. Au fost prezenti si vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, domnul Adrian Gabor si viceprimarii oraselor Ghimbav si Codlea, domnii Ionel Fliundra si respectiv Erwin Albu.

Vicepresedintele Consiliului Judetean a anuntat chiar in timpul evenimentului ca in aceeasi zi s-a eliberat cu cateva ore inainte, ultimul aviz necesar demararii constructiei terminalului de la Ghimbav si ca astfel acesta va fi finalizat la sfarsitul anului 2020 iar in iunie 2021 va fi complet functional Aeroportul Brasov/Ghimbav.

 „Ma bucur nespus ca a aceptat domnul director Zlatko Zlatic de la Lufthansa Group Romania si Molödova invitatia mea de prezenta la Brasov companiile aeriene din cadrul grupului Lufthansa si sa socializeze cu reprezentantii copmpaniilor germane, austriece si elvetiene din judetul nostru. Anul viitor, dupa inceperea lucrarilor la terminalul aeroportului Brasov / Ghimbav, voi demara un sondaj in cadrul Clubului Ecvonomic German ca sa se stabileasca necesarul de curse ale fcompaniilor din cadrul DWK – Clubului Economic German Brasov pentru a fi inaintate grupului Lufthansa. Este important sa se discute din timp despre curse si destinatii deoarece toate companiile de zbor au un numar limitat de avioane iar curse si destinatii noi trebuie luate in calcul cu minim doi ani in avans.“ a declarat consilierul local Cristian Macedonschi

Dupa prezentarea Lufthansa si discutiile pe tema Aeroportului International Brasov/Ghimbav a servit renumitul Chef Ciprian Nicolescu un meniu senzational de paste realizat alaturi de chefii cantinei Elmas si a ucenicilor care invata meseria de bucatari la Colegiul Technic Maria Baiulescu si Cool Academy Brasov. Colegii ucenici din clasa de ospatari au servit cu pasiune distinsii oaspeti ai evenimentului.

In concluzie se poate spune ca Brasovul este pe drumul cel bun, chiar pe ultima suta de metrii, in realizarea acestui proiect major de infrastructura si  mobilitate prin care va fi conectata regiunea noastra turistica si economica cu Europa.

Cristian Macedonschi a mai declarat ca acest proiect este probabil proiectul de dezvoltare al secolului pentru Brasov si Tara Barsei si va fi o poarta de intrare extrem de importanta atat pentru turisti cat si pentru investitori.

„Personal im doresc curse catre toate capitalele si zonele economice si turistice importante din Europa dar, luand in calcul zonele din care vin cei mai mari investitori care au deschis fabrici la noi in Tara Barsei, va trebui sa avem in vedere curse spre Bavaria, atat spre München cat si spre Nürnberg.“ a concluzionat organizatorul evenimentului urand cu aceasta ocazie si un „Craciun Fericit“ tuturor brasovenilor din tara si din strainatate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: