Înscrierea firmelor pentru vaccinarea angajaților doar cu certificat digital. Câte din firmele românești folosesc semnătura electronică?

Cum îngreunează Guvernul României procedura de vaccinare….

Prostia și birocrația se întâlnesc din nou la nivel de Guvern și Ministerul Sănătății. Deși liderii coaliției PNL-USR susțin că vor debirocratizarea instituțiilor de stat și eliminarea procedurilor greoaie care mai mult îi încurcă pe români decât să îi ajută, în realitate, se întâmplă invers. Un exemplu elocvent este înscrierea firmelor pe platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Ca să poți înscrie o firmă este nevoie de un certificat digital calificat, adică de o semnătură electronică. Numai că, este cunoscut faptul că în România cele mai multe societăți comerciale nu dețin certificate digitale. În aceste condiții, administratorii firmelor nu au nicio șansă să își înscrie angajații pentru vaccin. Singura variantă este să plătească pentru acest certificat, pe care, oricum, nu îl pot obține chiar atât de simplu. Probabil, așa cum se întâmplă des în România, și de această dată, câteva firme trebuie să câștige bani frumoși din vânzarea acestor certificate digitale, altfel nu se poate explica această procedură menită să-i descurajeze pe reprezentanții firmelor să se înscrie. Oare de ce nu s-a eliminat? Se dorește cu adevărat vaccinarea românilor sau ba? Nu era mai simplă o procedură unde, la vaccinare, reprezentantul firmei să semneze și să pună eventual și o parafă pe lista cu angajați?

Clar că nu se poate ca toate firmele să își comande semnătură digitală într-un timp atât de scurt. Poate explică și ministrul Vlad Voiculescu de ce este nevoie de acest certificat digital…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: