Initiativa consilierilor PSD, bucuria elevilor din Brasov

Consilierii locali brasoveni au aprobat in sedinta de miercuri proiectul de hotarare privind cuantumul burselor de care urmeaza sa beneficieze elevii din Brasov.

Am avut săptămâna trecută o întâlnire cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor. Aceştia ne-au solicitat sprijinul pentru a creşte bursele de care beneficiază elevii din municipiul Braşov, care au rezultate bune la învăţătură.

În acest moment, bursa de merit este de 35 de lei pe lună. Aceasta se acordă celor care au obţinut în semestrul anterior o medie generală de cel puţin 8,50 şi 10 la purtare. Bursa de performanţă, pe care o primesc cei care obţin cel puţin un premiu la nivel naţional, este în acest moment tot de 35 de lei pe lună. Sunt sume mici, în comparaţie cu ce ar merita, dar şi în comparaţie cu ceea ce acordă alte municipii din România. Nu ne comparăm cu ce acorda Sectorul 4 pentru bursa de merit în 2015, 350 de lei, dar putem să ne uităm spre Ploieşti sau Bacău, unde se acordă 50 de lei pe lună.

Le-am recomandat elevilor să facă o solicitare către Primăria Braşov, iar eu am avut discuţii şi cu executivul Primăriei Braşov. Pentru că suntem încă în perioada de dezbateri şi depuneri de amendamente, eu am propus în această dimineaţă modificări ale burselor elevilor, în Comisia Economică.Am propus ca bursele de merit, pe care anul trecut le-au primit 9377 de elevi, să fie majorate cu 15 lei, adică să fie la nivelul de 50 de lei.

De asemenea, am propus o diferenţiere între bursa de merit şi cea de performanţă. Argumentul este că de obicei elevii care au obţinut premii în concursurile naţionale au de obicei şi medii bune la şcoală, dar muncesc în plus pentru rezultatele lor. Prin urmare, am propus ca bursa de performanţă să fie dublată, de la 35, la 70 de lei. Ultima oară, de bursa de performanţă au beneficiat 44 de elevi.

Impactul bugetar nu este mare, mi-a confirmat acest lucru şi directoarea din Primărie care se ocupă de buget.

Membrii Comisiei Economice au fost convinşi de aceste argumente şi au votat şi ei în favoarea amendamentului. Rămâne ca mâine să fie adoptat de Consiliul Local, grupul PSD va vota, evident, în favoarea acestui amendament.

Bursele de merit și performanță ar trebui mărite constant pentru a-i stimula pe elevi să aibă rezultate mai bune“, a explicat Lucian Patrascu, consilier local PSD.

La sfarsitul sedintei, consilierul local s-a aratat multumit de atitudinea colegilor din Consiliul Local.

Initiativa pe care am avut-o dupa discutiile cu Consiliul Judetean al Elevilor s-a concretizat azi. Le multumesc colegilor consilieri de la toate partidele, ca mi-au inteles demersul si ca au votat in favoarea propunerii mele. Prin cresterea burselor de merit si de performanta acordate elevilor, sunt convins ca ii vom stimula, pe ei si pe altii, sa obtina si mai bune rezultate la scoala. Dar, mai ales , ei vor creste stiind ca eforturile lor sunt apreciate de comunitatea careia ii apartin“, a conchis, Lucian Patrascu, consilier local PSD.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: