”Inginerul” Coliban luat la rost și de Televiziunea Română după ce a început să-și dea cu părerea despre ”Cerbul de Aur”

Ziua și gafa pentru useristul din fruntea Primăriei Brașov. Deși este un brand al Televiziunii Române, primarul ”inginer” Allen Coliban și-a dat cu părerea și despre ”Cerbul de Aur”. Useristul a declarat că festivalul trebuie regândit ca dimensiune și buget și mutat în afara orașului. Numai că, ”inginerul” nu a înțeles că nu este treaba lui, iar Festivalul a fost susținut financiar și de alte instituții, nu de Primăria Brașov care a fost un simplu partener.

TVR a luat act de declarațiile făcute de primarul Brașovului Allen Coliban (USR PLUS) într-un interviu acordat recent și dorește să facă următoarele precizări:

1. Cerbul de Aur este un concept și brand al Televiziunii Române. Nimeni nu poate interveni în modificarea lui. Deci nici primarul ales al Brașovului.

2. Festivalul Internațional Cerbul de Aur a contribuit la faima Brașovului, pe plan intern și internațional, mai mult decât orice altă manifestare culturală. Și la bunăstarea acestui frumos oraș. Ar trebui să dezvoltăm aceste direcții în beneficiul tuturor.

3. Cerbul de Aur a fost întotdeauna rezultatul unui parteneriat tradițional, puternic și pozitiv, între Televiziunea publică, Ministerul Culturii, Consiliul Local și Consiliul Județean Brașov. Televiziunea Română rămâne în așteptarea unui dialog aplicat, constructiv și deschis despre potențialul generos și continuitatea acestui Festival. De altfel, managementul TVR va include organizarea acestui Festival în proiecția bugetară a anului viitor.

4. Și pentru că a fost menționat cuvântul ”tradiție” vă reamintim că Cerbul de Aur este singurul Festival din România, transmis in direct, cu o istorie de peste șaizeci de ani și cu un palmares de nouăsprezece ediții. Este unul dintre primele festivaluri de interpretare din Europa. La ei, organizatorii, miniștrii, primarii, nu se ating de conceptul acestora, locațiile sunt consacrate și nimeni nu se gândește la înlocuirea lor. Ci la dezvoltarea lor. Tradiția înseamnă continuitate.

 

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: