Informare la Prefectură cu privire la emiterea autorizațiilor de construire

Prefectul județului Brașov, Rasaliu Marian-Iulian, a convocat astăzi o ședință cu primarii, secretarii și arhitecții șefi de la nivelul unităților administrativ teritoriale (UAT) din județul Brașov, având următoarea ordine de zi:

 

1.   Prezentarea proiectului INTESPO (Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare) implementat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației Naționale și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială.

2.   Informare cu privire la emiterea autorizațiilor de construire cu respectarea prevederilor legale.

Acțiunea prefectului a avut ca scop prevenirea emiterii de autorizații de construire în afara cadrului legal.

 Consultanță de specialitate au acordat reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții, cu privire la modul de aprobare a documentațiilor de urbanism și de emitere a certificatelor de urbanism, respectiv autorizațiilor de construire.

 

Prefectul Marian Rasaliu a declarat: „Cu privire la programul INTESPO, pot spune că este unul foarte bun, care vine ca suport pentru cei care în momentul de față nu au un loc de muncă și nici o calificare care să-i ajute în acest sens. Am solicitat sprijinul reprezentanților UAT-urilor din județul Brașov pentru identificarea persoanelor din această categorie și îndrumarea lor către AJOFM Brașov, pentru a li se pune la dispoziție toate informațiile de care ei au nevoie în vederea angajării ulterioare. În a doua parte a ședinței, s-au discutat teme din domeniul construcției, respectiv autorizații și modul în care se construiește în județul Brașov și de ceea ce în mod normal ar trebui să se întâmple atunci când se constată că s-a construit ilegal”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: