Inconștiență! Două persoane s-au accidentat în timp ce schiau pe pârtii închise

Astazi, 11.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 3 cazuri in care turistii s-au accidentat in timp ce schiau pe partiile din Masivul Postavaru. Doua dintre aceste persoane s-au accidentat in timp ce schiau in zona inferioara a masivului, pe partii care in acest moment sunt inchise din cauza lipsei zapezii. Ambele au suferit traumatisme la nivelul coloanei, fiind preluate de echipajele SMURD.
Reamintim schiorilor ca toate partiile din partea inferioara a masivului sunt inchise, ele fiind acoperite pe alocuri doar de un strat subtire de zapada care poate ascunde multe pericole (pietre, rigole, etc.). Pentru a ajunge in siguranta de pe masiv in statiune, schiorii trebuie sa coboare cu telegondola, programul de functionare al acesteia fiind pana la ora 16:00.
De la deschiderea sezonului de schi, salvatorii montani din Poiana Brasov au intervenit in 45 de situatii, vizand 46 de persoane, care s-au accidentat, ratacit, sau care a trebuit sa fie evacuate.
Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!
foto arhiva

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: