Începe gargara ”verde” din Brașov. Politicienii locali tot nu au înțeles că soluții sunt, doar că trebuie implementate

Brașovenii vor proiecte verzi, nu discuții politicianiste! Domnule primar Coliban, mai bine cumpărați containere modulare pentru colectare selectivă decât să cheltuiți banii pe vorbele unor ”specialiști”! Ideile bune le putem lua din orice țară dezvoltată din Europa, nu este nevoie să plătești pe unii să îți spună lucruri cunoscute de toată lumea…

Mai bine mergi la Cluj, la primarul Boc, să înveți ce a făcut el decât să dai de băut și mâncat unor indivizi veniți la ”munte” la Brașov!

Astăzi, începând cu ora 13.00, pe terenul de sport de la Colegiul Național Andrei Șaguna începe Conferința internațională de politici publice de mediu, eveniment care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

După discursurile de deschidere, prima temă abordată va fi „Soluții pentru o mobilitate urbană durabilă”, în cadrul căreia, alături de ministrul mediului apelor și pădurilor, TÁNCZOS Barna, specialiști din 4 țări ne vor prezenta soluții și exemple de mobilitate și transport alternativ funcționale în orașe din Europa. Cea de a doua temă este dedicată soluțiilor pentru eficientizare energetică a unităților de învățământ, până la consum de energie 0 (Green Schools). În cadrul aceleiași teme, specialiștii din domeniu vor prezenta modele și soluții de reducere a cantității de deșeuri depuse la rampă (Zero Waste Cities). În cadrul acestei teme vom afla modele de bună practică din Slovenia, FInlanda, dar și din România.

Într-o altă ordine de idei, Brașovul găzduiește un eveniment de ”vorbărie” pentru că nimic nu se va întâmpla în plus. Ceea ce vor prezenta ”specialiștii” din țară și străinătate, știe mai toată lumea. Nu prezentarea lor era problema la Brașov, ci implementarea proiectelor care să transforme orașul poluat într-unul prietenos cu mediul. Practic în aceste zile sunt cheltuiți bani pentru vorbe, mancare și cafelele ”șmecherilor” care vin la FOV pe banii brașovenilor. Atât!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: