Incepe Festivalul International “Musica Kronstadt 2017”

15 concerte extrem de variate vor fi oferite publicului meloman, în cadrul Festivalului Internațional “Musica Kronstadt 2017”, ediția a IV-a. Acesta va avea loc în perioada  2-9 august şi este dedicată centenarului Dinu Lipatti . Festivalul va aduce la Brașov elitele muzicii clasice mondiale de la Berliner Filarmoniker,  Filarmonica George Enescu la Opera din Barcelona. Proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

 

Muzicieni consacrati, impreuna cu participantii Academiei  “Musica Kronstadt 2017” vor veni in intampinarea publicului meloman cu o agenda de 15 concerte extrem de variate, Academia oferind participantilor peste 500 de cursuri de maiestrie  pentru disciplinele oboi, clarinet, fagot, corn, jazz, improvizatie, compozitie, muzica de camera, ansambluri orchestrale de suflatori, tehnica scenica si corepetitie.

Anul acesta,aproximativ 75 de cursanti, un record national pentru o Academie specializata pe segmentul instrumentelor de suflat, vin la Brasov sa aprofundeze tehnici noi .Premierele nationale si internationale ale  Academiei “Musica Krosntadt 2017”pentru acest an sunt:

existenta ununi concurs de interpretare artistica in urma caruia membrii juriului  Academiei si Festivalului International “Musica Krosntadt 2017”, vor decerna  premii in valoare de 4500 RON unui numar de 9  cursanți.Concertele vor avea loc în diverse locaţii, printre care Sala Centrului Multicultural Universitatea Transilvania, Clubul Copiilor Braşov, Sala Patria, Biserica Neagră, Parcul Nicolae Titulescu. Intratrea la concerte este gratuită.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: