Încep lucrările la Aeroportul Brașov. Astăzi va fi semnat contractul

Incep lucrarile la proiectul „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a – Execuție cale de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare și extindere a rețelelor de canalizare și drenaj aferente pistei de decolare-aterizare”. Totul cu largul concurs al consilierilor judeteni din toate partidele care au votat toate proiectele care au tinut de aeroportul Ghimbav-Brasov.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea, astazi la ora 12 va fi semnat contractul pentru demararea lucrarilor la Aeroportul Ghimbav-Brasov. Cum in termenul legal de 10 zile nu a fost depusa nicio contestatie, firma SC. PORR Construct SRL din Bucuresti va fi cea care se va ocupa de continuarea lucrarilor. Pana in prezent sunt efectuate undeva la 20% din lucrari la aeroport. Pentru acest contract, firma din Bucuresti va primi undeva la 26.581.072, 28 lei, la care se adauga TVA in valoare de 5.050.403,73 lei.

Potrivit proiectului, în această etapă de dezvoltare se urmărește realizarea următoarelor obiective: cale de rulare Alfa (cu o lungime de 200 de metri şi o lăţime de 23 de metri, plus acostamente); platforma de îmbarcare-debarcare (care va avea dimensiunea de 135 m/145 m şi va permite staţionarea a trei aeronave de categoria C cu anvergura aripilor de 36 metri); canalizare pluvială pentru obiectivele proiectate și pentru pista de decolare-aterizare existentă; montare tubulatură de balizaj pentru obiectivele proiectate (cale de rulare și platformă); iluminat platformă; elemente de protecție a construcțiilor din banda pistei. Suprafeţele de mişcare aeroportuară vor fi realizate din dale de ciment cu o grosime de 41 de cm. Finanţarea va fi asigurată integral de la bugetul judeţean, iar lucrările vor dura patru luni de la momentul deschiderii şantierului.

În ceea ce privește etapele următoare ce privesc această investiție menționăm:

În prezent se întocmesc documentațiile pentru demararea procedurii de achiziție pentru Proiectare și execuție a următoarelor obiective:
Obiectul 2 –Clădire energetică
Obiectul 3 –Remiza PSI
Obiectul 4 –Posturi control acces
Obiectul 5 – Gospodărie de apă
Obiectul 7 –Parcare auto + drum acces terminal – DJ 103C
Obiectul 9 –Drumuri tehnologice interioare
Obiectul 11 – Împrejmuiri și porți
Obiectul 12 – Rețele interioare în aeroport
Obiectul 24 – Platforma antisuflu
Se întocmește documentație de prenotificare a Consiliului Conucrenței și a Comisiei Europene privind obiectivul de investiții, în urma rezultatelor videoconferinței dintre CJBV și Comisia Europeană din data de 13.06.2018;

În prezent se poartă discuții cu ROMATSA SA pentru inițierea documentațiilor necesare întocmirii procedurilor de zbor și achiziției echipamentelor de radionavigație.
Se întocmesc documentațiile pentru contractarea firmelor specializate în realizarea soluției arhitecturale a terminalului aeroportului, precum și planurilor de arhitectură cu indicarea fluxurilor de pasageri și bagaje pentru trafic intern și internațional. În urma finalizării acestei etape se va demara procedura de achiziție pentru proiectare și execuție a terminalului de pasageri.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: