Încă un privilegiu! Creșe sau grădinițe pentru copiii angajaților de la stat

Un proiect de lege propune ca instituțiile publice să poată înființa structuri de îngrijire pentru copiii angajaților. Acestea s-ar înființa la cererea angajaților.Ar fi nevoie de minimum cinci cereri pentru creșă și zece pentru grădiniță. Cheltuielile ar fi suportate în totalitate sau parțial de bugetul de stat.

Inițiatorii proiectului susțin că ar fi stimulată natalitatea, iar părinții ar fi încurajați și să revină mai repede la locul de muncă.

„Partea de investiții ar fi suportată de bugetul instituției, iar când spun parte de investiții nu este o sumă atât de mare ca să reușești să adaptezi douî camere pentru prichindeii angajaților instituției cu pricina. Evident, criteriile respectă normele impuse deja de Ministerul Educației Naționale. Personalul ar veni tot din partea Ministerului Educației Naționale”, a explicat deputata liberală Mara Calista, inițiatoarea proiectului de lege.

Mediul privat este și de data aceasta ignorat. Doar angajații companiilor private nu au copii…În schimb, aceste firme țin în spate bugetul țării, de unde se vor face plăți către grădinițele din cadrul instituțiilor de stat. Ironic, nu e așa?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: