Încă două avioane vor ,,ateriza” în locurile de joacă din Brașov

Astăzi, 5 mai, Primăria Brașov a lansat licitația pentru achiziția și montarea de echipamente pentru parcuri, spații de agrement și terenuri de joacă din Municipiul Brașov. Pe lângă castele, leagăne, tobogane, tiroliene, în lista de achiziții sunt prevăzute și două avioane de 4,5 metri, care vor fi montate în două locuri de joacă din Brașov.
„Astăzi am lansat licitația pentru achiziția de elemente pentru amenajarea de noi locuri de joacă și completarea sau înlocuirea echipamentelor existente. Având în vedere că una dintre primele industrii care s-au dezvoltat la Brașov secolul trecut a fost cea aeronautică, dar și dezvoltarea acestui sector de producție din această perioadă, ne-am gândit ca, pe lângă locul de joacă aeronautic din centrul civic, dezvoltat cu sprijinul celor de la Premium Aerotec, să mai achiziționăm alte două avioane care să îi bucure pe copii! Cine știe, poate așa își vor dori să ajungă să piloteze sau să construiască avioane. Parte din echipamentele achiziționate vor fi amplasate în locurile de joacă pe care le vom înființa în acest an, o parte le vom utiliza pentru a le înlocui pe cele care nu mai se încadrează în standarde, iar o altă parte le vom amplasa în locurile de joacă de la grădinițe și creșe. De exemplu, sunt creșe sau grădinițe pe care le construim sau le extindem, cum este cea de pe Aurora (creșa n.n.) sau cea de pe Tudor Vladimirescu (mansardare grădiniță n.n.) și acolo va trebui să amplasăm echipamente noi adaptate fiecărei grupe de vârstă. În cazul altor unități de învățământ, aceste echipamente s-au deteriorat și le vom înlocui cu altele în această vară, pentru ca la începutul noului an școlar, copii să găsească totul în ordine ”, a declarat primarul George Scripcaru.

Detalii achiziție:
Valoare estimată: 2.827.630,25 lei fără TVA;
Data limită pentru depunerea ofertelor: 2.06.2020, ora 15.00;
Criteriul de atribuire al contractului este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, iar pentru determinarea acesteia se va aplica criteriul cel mai bun raport calitate-preţ.
Preţul cel mai scăzut al produselor, respectiv cea mai mică valoare / total achiziţie – 80 de puncte.
Perioada de post garanţie acordată produselor – 20 puncte.
Durata contractului: 8 luni.

Detalii caiet de sarcini:
Tipuri de echipamente şi cantităţile solicitate:
1. Complex din lemn cu două turnuri – 15 buc;
2. Complex din lemn cu un turn h = 150 cm – 20 buc;
3. Complex din lemn cu un turn h = 100 cm – 10 buc;
4. Complex figurină avion – 2 buc;
5. Ansamblu balansoar pe sistem stâlp h = 300 cm – 3 buc;
6. Rotativă din metal – 10 buc;
7 Trambulină la sol – 2 buc;
8. Tiroliană – 2 buc;
9. Spalier din cabluri – 5 buc;
10 Leagăn din lemn cu două coşuri – 100 buc;
11. Leagăn din lemn cu două şezuturi – 100 buc;
12. Leagăn din lemn tip cuib – 10 buc;
13. Elemente pe arc – 50 buc;
14. Cumpănă pe arcuri duble – 30 buc;
15. Tobogan polietilenă h=100 cm – 20 buc;
16. Tobogan polietilenă tub h=200 cm – 6 buc;
17. Labirint din panouri – 5 buc;
18. Mini complex din lemn – 50 buc;
19. Suprafaţă de amortizare cauciucată – 3000 mp;
20. Bordură din cauciuc pentru rame nisipare 1000 x 150 x 150 mm – 400 ml;
21. Element tobogan figurină – 25 buc;
22 Element pod mişcător – 25 buc.
Durata de implementare a contractului va fi de 120 de zile de la data intrării în vigoare, în funcţie de tipul echipamentelor solicitate în caietul de sarcini, la comanda beneficiarului.

În acest moment, în municipiul Brașov sunt funcționale 244 de locuri de joacă, dintre care 46 în incinta grădinițelor, iar 8 în curtea creșelor.

One thought on “Încă două avioane vor ,,ateriza” în locurile de joacă din Brașov

 • 7 mai 2020 la 15:06
  Permalink

  Este o inițiativă foarte bună, face și primăria ceva lucruri bune și utile copiilor și părinților, mulțumim firmei Aerotec , ce iară sprijină parcurile de copii din Brașov, dar toate acestea sunt DEGEABA, dacă nu se pun camere video, patrulă poliție, mai ales pentru noapte.
  Să vedeți de câte ori m-am certat, era să iau bătaie de la tineri de 18-25 de ani, băieți, fete ce se dădeau pe leagăn,tiroliană în Centrul Civic si nu numai… și alte aparate , destinate copiilor până în 12 ani și o greutate anume, ei având spre sută Kg, mulți.
  dacă nu sunt păzite, noaptea mai sunt și oameni ai străzii, si ziua, grupuri de romi ce rup aceste aparate și își bat joc, Amenzi f mari si chiar inchisoare, dar făcute, nu ca la CCr.

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: