Încă cinci automate de parcare au fost instalate în Sibiu

Municipalitatea a pus în funcțiune cinci noi automate care eliberează tichete de parcare.

Trei dintre acestea au fost amplasate pe bulevardul Mihai Viteazu, pe porțiunea dintre Calea Dumbrăvii și strada Nicolae Iorga. Un astfel de dispozitiv a fost amplasat pe strada Revoluției, pe tronsonul dintre strada Ștefan cel Mare și strada Constantin Noica. Cel de-al cincilea a fost montat și pus în funcțiune pe strada Măsarilor, în colțul dinspre Piața Cibin, suplimentându-le pe cele existente.

 

Automatele noi permit plata tichetelor în bani, cu bancnote de 1 leu sau monede de 50 de bani, dar și cu cardul bancar, fie card convențional cu bandă magnetică, fie cu card contactless.

 

Reamintim că tichetul de parcare costă 1 leu și se eliberează pentru unul dintre cele două intervale: 8-14 sau 12-18. În cazul parcărilor din zona pieței agroalimentare Cibin, tichetul se eliberează pe maxim 2 ore, fiind o parcare cu timp limitat de staționare.

 

Amenda prevăzută de legislația locală pentru parcarea fără tichet este între 100 și 200 de lei în cazul persoanelor fizice și între 250 și 350 de lei în cazul persoanelor juridice.

 

În municipiul Sibiu există în prezent 42 de automate care eliberează tichete de parcare. În cursul acestui an se vor achiziționa alte 14 dispozitive care vor fi montate în zona Gării, zona Obor și în centrul orașului.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: