Încă 40.000 hectare de noi păduri virgine și cvasivirgine din România se vor introduce sub protecție strictă

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a făcut astăzi un anunț important pentru România.

”Am mers în vizită de lucru în pădurea virgină Muntele Roșu, din județul Prahova, în inima naturii pure, pentru că este un moment important pentru România: încă 40.000 hectare de noi păduri virgine și cvasivirgine din România se vor introduce sub protecție strictă.

Când am preluat mandatul, Catalogul Pădurilor Virgine din România avea incluse circa 28 000 de hectare. Am spus de atunci că România are mult mai multe suprafețe de atât și astfel, mi-am asumat că o să dublez suprafețele pădurilor virgine și cvasivirgine puse sub protecție, până la finalul mandatului meu.

Am reușit mult mai devreme ceea ce mi-am propus și cu o suprafață mult mai mare decât am estimat inițial. Avem pregătită licitația pentru studiile a încă 40.000 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine.

Vreau să mulțumesc silviculturii românești pentru că, spre deosebire de alte state, a reușit să păstreze intacte zeci de mii de hectare de pădure și îi invit pe toți experții din țară să participe la licitația pe care o demarăm.

Așteptam toate universitățile de prestigiu din țară, institutele de cercetare, dar și Organizațiile Non-Guvernamentale, inclusiv pe acelea care vorbesc despre pădurile virgine și nu au reușit încă să facă studii elaborate nici măcar pentru un ha de pădure virgină sau cvasivirgină”, a declarat Costel Alexe.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: