În weekend se dă startul la Brașov Marathon

În acest weekend va avea loc la Brașov cea de a noua ediție a concursului de alergare montană Brașov Marathon. Cursele vor avea loc pe parcursul a două zile, respectiv 16 și 17 iulie.

Până în acest moment, la cele trei competiții  din cadrul maratonului – cros, semimaraton și maraton s-au înscris aproape 1.400 de participanți.

Startul va fi dat în Piața Sfatului: în 16 iulie, sportivii vor pleca în cursa de cros, la ora 17.00, iar duminică, 17 iulie, la ora 8.00 se va da startul cursei de maraton, iar la ora 10.00 cursa de semimaraton.

,,Este cea mai importantă competiție de alergare montană din Brașov, și vorbim de un sport care a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, este sportul cu cea mai rată de creștere, din punct de vedere al numărului de practicanți. Este un sport foarte apreciat de către brașoveni, dar de și către foarte mulți români. Iată că ne aflăm la a noua ediție, ediția la care Primăria Brașov este partener în cadrul organizării, și mă bucur că există acest parteneriat, atât ca o recunoaștere a muncii pe care organizatorii au depus-o în toți acești ani, cât și a importanței pe care acest sport o reprezintă pentru Brașov” a declarat primarul Allen Coliban.

Municipalitatea brașoveană va fi reprezentată de primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu, care vor lua startul în competiția de semimaraton de 21 de km.

,,Voi lua startul cu bucuria că Brașovul găzduiește  a noua ediție a celui mai important concurs de alergare montană din zonă, cu gândul că Brașovul este destinația ideală nu doar pentru profesioniștii din acest sport, nu doar pentru desfășurarea acestor competiții, ci și pentru cei care se mută în Brașov tocmai pentru a avea oportunitatea de a se antrena în jurul Brașovului pentru o astfel de cursă, și cu toată buna dispoziție pe care poate să ți-o dea alergarea în natură, într-un weekend”, a mărturisit primarul.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: