În Poiana Brașov s-au înregistrat aproape 180.000 de treceri prin turnichete

În Poiana Brașov s-au înregistrat aproape 180.000 de treceri prin turnichete

Domeniul schiabil din Poiana Brașov rămâne, în continuare, cel mai atractiv din România pentru practicarea sporturilor de iarnă, astfel, de la deschiderea sezonului de schi, din 24 decembrie, și până astăzi au fost înregistrate 177.656 de treceri prin turnichete, cele mai multe fiind înregistrate în data de 29 decembrie, 26.769 de treceri.

Astăzi, din cauza vântului puternic, instalațiile pe cablu care leagă stațiunea cu partea superioară a masivului, cele două telecabine, Capra Neagră și Kanzel, și telegondola, precum și telescaunul Ruia, nu funcționează, singurele instalații pe cablu funcționale sunt cele două teleschi-uri care deservesc pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Pârtiile din partea superioară a masivului, chiar dacă în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi pozitive, sunt în condiții bune, stratul de zăpadă bătută de pe pârtie are aproximativ 30 de cm. Se poate schia în condiții bune în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia.

De asemenea, și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze. În partea superioară a masivului există două zone unde, din cauza stratului de zăpadă insuficient, a fost necesară reducerea lățimii pârtiilor, este vorba despre partea stângă a pârtiei Ruia, spre teleschi, și partea dreaptă a legăturii dintre pârtia Lupului și telescaunul Ruia (pârtia 1D).

Conform prognozei meteo, amenajarea pârtiilor din zona inferioară va putea începe din  a doua jumătate a lunii ianuarie, când temperaturile negative și precipitațiile sub formă de ninsoare vor permite acest lucru.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 65 cazuri, totalizând 70 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a trebuit sa fie evacuate.

Numai în cursul zilei de ieri, 02.01.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 3 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau schiul pe pârtiile din Masivul Postăvaru. Pentru două dintre acestea a fost solicitat și sprijin din partea echipajelor SMURD, care le-au transportat la unitatea spitalicească, pentru controale suplimentare de specialitate.

Conform Serviciului Salvamont, vremea caldă are ca efect faptul că zăpada devine grea la orele amiezii. Acest lucru face ca articulațiile picioarelor, dar în special genunchii, să fie foarte solicitați. Din acest motiv este important ca legăturile schiurilor să fie reglate astfel încât să elibereze piciorul, în cazul unei suprasarcini sau al unui șoc puternic, pentru a-l proteja.

Dacă sunteți implicați sau martorii unui accident pe pârtie, puteți alerta echipa Salvamont la numărul unic de urgență 112 sau sunând direct la Dispeceratul Național Salvamont 0-SALVAMONT (0725826668).

Ski-pass-uri

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Tarifele pentru transportul pe cablu variază de la 50 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 670 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.140 lei pentru acces nelimitat timp de zece zile pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 25 de lei, iar una cu 240 de puncte, 365 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.

Ca și în sezoanele trecute, pentru creșterea eficienței intervențiilor, Poliția Locală va avea un birou permanent în Poiana Brașov, ce va fi deschis la Vila Orizont, în aceeași locație în care se află și sediul Serviciului Salvamont. Numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale rămâne 0268-954.

Stiri recomandate

Numărul salariaţilor şi câştigul salarial în luna noiembrie 2021, în județul Brașov

Numărul salariaţilor şi câştigul salarial în luna noiembrie 2021,…

Efectivul salariaţilor JUDEŢUL BRAȘOV Efectivul salariaţilor la sfârşitul lunii noiembrie 2021 a fost în judeţul Braşov de 192.891 persoane. Acesta a…
O pistă de alergare din tartan și un loc de joacă pentru câini așteaptă voturile brașovenilor, pe platforma de Bugetare participativă

O pistă de alergare din tartan și un loc…

O pistă de alergare din tartan, în Parcul Tractorul, și un loc de joacă pentru câini, așteaptă voturile brașovenilor, pe platforma…
Concert cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Concert cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor…

Muzică spre reamintire şi speranţă… Create într-un context dramatic şi puternic discriminatoriu, lucrările a numeroase compozitoare de origine evreiască alunecă tot…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *