În Poiana Brașov prețurile la cazare sunt mai mari ca în Austria și Elveția (FOTO)

Preturi de Elvetia, servicii de Romania…Poiana Brasov a ajuns o statiune foarte scumpa, fiind destinata mai mult persoanelor cu putere financiara peste medie, nicidecum tuturor ”muritorilor” de rand. Drept dovada stau preturile la cazare care sunt mai mari ca in multe statiuni montane din Austria sau Elvetia. Desi nu poate exista comparatie in ceea ce priveste serviciile, preturile sunt exagerat de mari la Brasov. Partiile sunt mai mici si mai proaste la noi, serviciile la fel. Unii hotelieri din Poiana nu au investit mai deloc, dar tarifele au crescut si atata timp cat se poate, de ce nu? Culmea este ca desi preturile sunt mari, tot timpul sunt clienti, amatori de Poiana Brasov, considerata printre cele mai frumoase statiuni montane din Romania.

De exemplu, anul acesta a fost plin, un plus fiind reprezentat de voucherele de vacanta oferite de stat bugetarilor. O adevarata gura de oxigen pentru hotelieri. Cu toate acestea, anul bun nu se vede si in cifrele de la Finante. La o prima vedere ai impresia ca intra toti in faliment la declaratiile pe care le depun la institutia financiara. De profit nici nu poate fi vorba. Mai mult decat atat, nici angajatii care lucreaza in domeniu nu sunt rasplatiti pe masura, fiind cunoscut faptul ca domeniul este printre cele mai prost platite din Romania. Cu alte cuvinte, multi recurg la inginerii financiare pentru a nu plati taxe la stat, astfel ca, daca sunt trecuti mai putini bani prin contabilitate, atunci si la stat ajung sume infime.

Pentru a nu mai lasa loc de indoiala legat de preturile din Poiana Brasov versus statiunile din Austria si Elvetia, am facut print screen pe platforma booking.com. S-a luat in calcul o rezervare facuta de pe 9 pana pe 10 noiembrie 2018.

Astfel, in Poiana Brasov un apartament ajunge sa se inchirieze si cu 357 de euro pe noapte, iar o camera la hotel de 4 stele cu 194 de euro. Pretul mediu este undeva la aproximativ 100 de euro pe noapte.

La Kaprun, cunoscuta statiune din Austria, la un hotel de 4 stele o camera este undeva la 159 euro, iar un apartament il poti rezerva si cu 66 de euro in centrul statiunii.

In Davos, Elvetia, o camera o poti gasi la un hotel de 4 stele cu 175 de euro. Un apartament il poti rezerva si cu 90 sau 114 euro.

 

 

 

 

 

 

De exemplu, am ales ca perioada de pe 9-10 noiembrie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: