În plină pandemie și cu multe probleme în sistemul medical, ministrul Sănătății pare mai preocupat de programul de la TVR

Ministrul Vlad Voiculescu pare mai preocupat de programul TVR decât de sănătatea românilor. Printr-un comunicat de presă, acesta se amestecă în programul televiziunii naționale. Deși românii așteptau comunicate pe tema coronavirusului, informații despre noua tulpină, despre vaccin, ministrul USR s-a gândit că este mult mai important ce s-a întâmplat la TVR.

”Ieri, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității.

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare “OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR.

De asemenea, Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități.

MS solicită păstrarea unei informări corecte și bazate pe adevăr, în interesul public și îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecție și igienă stabilite pentru limitarea infecției cu SARS Cov-2”, a transmis Vlad Voiculescu printr-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: