În Parlament, ca pe stadion. Unii au aplaudat, alții au huiduit. Urmează votul pentru învestirea Guvernului Cîțu

Parlamentul României a fost tranformat astăzi în câmp de luptă unde fiecare partid politic și-a luat la țintă adversarul. Încă de dminineață, premierul desemnat și-a prezentat programul de guvernare și lista de miniștri. Totodată, a avut loc audierea miniștrilor. De aici a început și circul. Atât parlamentarii PSD cât și cei AUR au acuzat coaliția că nu le-a dat voie să pună întrebări miniștrilor, timpul a fost scurt, iar programul de guvernare l-au primit foarte târziu și nu au avut timp să-l studieze. De la audieri s-a ajuns în plen unde urmează votul. Guvernul Cîțu poate fi investit cu 228 de voturi pentru. Coaliția PNL-USR-UDMR nu ar trebui să aibă emoții, aceasta bazându-se pe votul a 244 de parlamentari plus minorități. Nici aici nu au lipsit contrele, printrei cei care au ieșit în evidență s-au numărat Sorin Grindeanu, George Simion, Gabriel Andronache, Florin Cîțu, Ionuț Moșteanu sau Vasile Dâncu.

Felicitări pentru mobilizarea exemplară. Constituirea noului Parlament și a noului Guvern vin în contextul celei mai grele crize sanitare. Învestirea guvernului este o resposabilitate uriașă. Activitatea trebuie să se axeze pe susținerea sistemului sanitar și a persoanelor aflate în dificultate.”, a spus Gabriel Andronache, deputat PNL.

Mesajul meu de azi e pentru poporul român – restaurantele din Parlament sunt deschise. Tot sectorul HORECA trebuie deschis. Voi poporul român sunteţi amendaţi dacă purtaţi masca un pic mai în stânga sau un pic mai în dreapta, suntem ameninţaţi, bătuţi, iar aici la ora 2.00 noaptea se stătea abuziv în Camera Deputaţilor şi decidea ciolanul. Azi am ajuns să ne împrumutăm cu un miliard pe oră. Îi mulţumim domnului Cîţu pentru acest lucru. Popor român e timpul să redeschidem şcolile. Asta cerem noului Guvern”, a spus George Simion, parlamentar AUR.

România se schimbă. În urmă cu patru ani ședința era condusă de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. România se schimbă. În primele bănci îi vedeam pe Nicolicea, Iordache, Șerban Nicolae. Noi suntem aici și de data asta a venit momentul să guvernăm România. V-am forțat în ultimii patru ani să vă schimbați. E o șansă uriașă pentru modernizarea țării și nu o vom rata.”, a declarat Ionuț Moșteanu de la USR.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: