În mandatul trecut, consilierii PNL și PSD au votat pentru contractul cu P&P. Acum, consilierii celor două partide au votat rezilierea

Ce înseamnă politica la Brașov… În mandatul trecut, atât consilierii PNL cât și cei din PSD, au fost de acord cu contractul oferit firmei P&P pentru administrarea parcărilor din municipiu. Mai mult decât atât, aleșii locali au și votat, deși, taxarea pe timp de noapte, dar și în ziua de duminică, a fost introdusă de atunci. Săptămâna trecută, brusc, consilierii celor două partide au avut o revelație, dându-și seama că acest contract este păgubos și trebuie reziliat neapărat. Culmea, dacă stai să-i întrebi pe consilierii locali dacă au văzut contractul, vor spune că nu, dar ei au votat. Pe ce bază? Pe vorbele unei avocate aduse de primarul Allen Coliban să-i convingă pe băieți că e mai bine așa?

Clar, contractul este unul care îi jupuiește pe brașoveni fiind taxați 24 de ore din 24. Totuși, dacă tot i-a durut inima de brașoveni, de ce au acceptat această mascaradă, de ce au acceptat să fie concesionate locurile unei firme private? Acum, toți vor să reducă tarifele, să nu mai fie taxați brașovenii 24 de ore din 24, să nu mai existe parcometre prin tot orașul. Dar când era primar Scripcaru de ce nu au spus asta? Mulți dintre consilierii de acum au reprezentat comunitatea și în mandatul trecut.

Într-o altă ordine de idei, problema rezilierii contractului se anunță una destul de grea. Depinde mult de cât de bine a fost făcut contractul. Dacă firma va solicita anularea HCL, cel mai probabil așa se va și întâmpla, atunci depinde totul de magistrați. Vor accepta acest lucru, atunci firma probabil va administra în continuare parcările până la soluționarea litigiului, ceea ce poate dura ani? În tot acest timp, brașovenii vor plăti aceleași prețuri, inclusiv 24 de ore din 24.

Este greu de crezut că o firmă care investește bani în infrastructură va renunța atât de ușor la contract, la acești bani. Nu este exclus ca în cazul în care câștigă firma, aceasta să se îndrepte și împotriva consilierilor locali care au votat rezilierea.

În cazul în care firma pierde și administrarea va reveni Primăriei Brașov, va fi iar o problemă care se va întinde pe câteva săptămâni bune. Până se face transferul, pana se angajează personal, până se rezolvă problema cu amplasarea parcometrelor, durează. Un avantaj clar va exista pentru brașovenii care vor beneficia de servicii gratuite la parcare până când se pune totul în funcțiune.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: