În loc să facă curățenie la RIAL, o societate aflată pe pierderi, administrația USR mai înființează un nou post de director

Dacă la o societate aflată în colaps, de obicei se reduc cheltuielile, la Brașov, este invers, se fac angajări, adică se umflă organigrama.Culmea, propunerea nu vine din partea PNL sau PSD, ci chiar de la USR. ”Societatea are datorii, de aceea este oportună înființarea acestui post”, a punctat Flavia Boghiu, viceprimar USR.

În replică, liderul consilierilor social-democrați a explicat în plen că la o societate cu probleme financiare se reduc cheltuielile, nicidecum nu sunt crescute.

La ședința pe comisii, consilierii USR s-au plâns că în trei luni această societate intră în colaps și că aici nu s-au achitat salariile”. Domnilor consilieri, eu consider că dacă sunt probleme la această societate, este recomandat să reducem cheltuielile, nicidecum să mai angajăm o persoană. Trebuia să se fi venit cu o organigramă unde să fie reduse cheltuielile, nicidecum crescute. Noi ne abținem la vot, noi nu suntem de acord. Dacă la RIAL avem o problemă cu directorul, îl schimbăm pe acesta, nu mai înființăm un alt post”, a argumentat consilierul local Lucian Pătrașcu.

Pentru a sări în ajutorul colegilor din USR, președintele de ședință, Alexandru Roșu, a încercat să dea impresia că nu doar se înființează posturi, ci se și desființează. Doar că intervenția a fost penibilă, având în vedere că se desființează posturi vacante, care nu au relevanță, nu produc efect financiar. ”Ar trebui să se țină cont că se și desființează posturi”, a spus Alexandru Roșu.

Imediat a venit și replica consilierului PSD, Lucian Pătrașcu. ”Se desființează posturi vacante, care nu produc cheltuială, hai nu duceți discuția în altă parte!”.

Rămâne de văzut pentru cine se înființează acest post, care este, de fapt, miza.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: