În ce an va fi finalizat aeroportul Brașov…Joaca de-a câștigătorul de la CJ a mai adus o contestație

Penibilul a atins cote maxime în cazul licitației pentru Aeroportul Brașov. După ce comisia de licitație a CJ a desemnat câștigător Construcții SA Sibiu au urmat contestațiile, intervenția CNSC, astfel că ACELEAȘI oferte au fost reanalizate. De data asta, membrilor din comisie li s-a părut mai bună oferta celor de la Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA. Supărată pentru această rocadă cu iz de penibil, firma Construcții SA Sibiu a contestat rezultatul. Cu alte cuvinte, firmele s-au contestat între ele, când una, când alta, cu largul concurs al bâlbelor celor din comisia de licitație. În aceste condiții, aeroportul se va realiza în 20…, Dumnezeu știe când, dar cu siguranță că termenul anunțat de președintele Consiliului Județean Brașov nu va fi respectat.

”Continuă, din păcate, șirul contestațiilor în privința realizării Terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, care riscă să tergiverseze și mai mult încheierea contractului de lucrări.

Rezultatul procedurii de atribuire prin licitaţie deschisă a realizării obiectivului „Aeroportul Internaţional Brașov – Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare și Execuție Lucrări de Construcții și Instalații Obiectul Terminal de Pasageri”, în urma căreia a fost declarată câștigătoare oferta prezentată de Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, a fost contestat de firma Construcții SA Sibiu, cea care în primă fază fusese declarată câștigătoare.

În 26 iulie, ofertantul sibian a transmis la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) documentul prin care contestă raportul procedurii de atribuire pe care Județul Brașov, în calitate de autoritate contractată, i l-a transmis în data de 19 iulie 2019. Firma cere Consiliului să suspende judecarea acestei contestații până la soluționarea plângerii pe care tot ea a depus-o la Curtea de Apel Brașov împotriva deciziei CNSC prin care a fost admisă contestația formulată de Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA. Firma mai solicită Consiliului să-i admită contestația și să oblige autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei sale.

Practic, procedura de atribuire a acestei achiziții este contestată pentru a doua oară, după ce procedura inițială, finalizată în data 13 mai 2019 prin declararea câștigătoare a firmei Construcții SA Sibiu, a fusese contestată la CNSC de către ocupanta locului al doilea, Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, iar CNSC, prin decizia din 20 iunie, admisese respectiva contestație.

Amintim că în urma aplicării deciziei CNSC, în intervalul 20 iunie – 17 iulie 2019 comisia de licitație din cadrul Consiliului Județean Brașov a reevaluat cele patru oferte depuse, ținând cont de recomandările Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor privind analizarea propunerilor tehnice în raport cu detalierea de către ofertanți a echipamentelor de securitate specifice funcționării aeroportului, solicitate prin caietul de sarcini. Reanalizarea ofertelor tehnice și financiare s-a făcut și de această dată sub coordonarea Autorității Naționale pentru Achiziții Publice, care a transmis avizul conform necondiționat pentru fiecare etapă de evaluare, precum și pentru raportul întregii proceduri.

Contestația depusă de Construcții SA Sibiu amână din nou, pentru o perioadă care nu poate fi estimată acum, încheierea contractului pentru proiectarea și execuția Terminalului de Pasageri al Aeroportului, achiziție pe care Județul Brașov a lansat-o încă din 18 decembrie 2018”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Brașov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: