În campania electorală au ”țipat” că vor desființarea tuturor pensiilor speciale, acum, coaliția s-a sucit cu excepția UDMR

PNL și USR vor desființarea anumitor pensii speciale, pe rând, nu la pachet, iar UDMR insistă pentru ca nimeni să nu rămână cu privilegii.

Când erau în opoziție, atât liderii USR cât și cei din PNL, susțineau că vor desființarea tuturor pensiilor speciale. Timpul a trecut, iar de mai bine de un an, PSD a plecat de la putere, astfel că la guvernare au ajuns liberalii, iar mai nou și useriștii. Însă, pensiile speciale sunt încasate în continuare de unele categorii.

USR vrea modificarea Statutului parlamentarilor astfel încât pensiile speciale ale senatorilor și deputaților să fie desființate. Doar că nu toate, la pachet, așa cum s-a tot vorbit în ultima perioadă, ci doar ale parlamentarilor. Liderul USR, vicepremierul Dan Barna, a spus că este o abordare „nerealistă” ca pensiile speciale să fie eliminate la pachet, printr-un singur proiect de lege, pentru că riscă să pice la CCR, așa cum s-a mai întâmplat. În schimb, PNL, consideră că modificarea Codului Muncii ar reglementa toate pensiile speciale. Al treilea partid din Coaliție nu vede cu ochi buni desființarea pe rând a pensiilor speciale. UDMR  susține desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor în măsura în care se desființează toate pensiile speciale, fără excepții, ceea ce ar fi normal, nicidecum să rămână privilegii pentru unele categorii.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: