În aproape un an de mandat, useristul Coliban a inaugurat proiectele fostului primar și a făcut live-uri pe facebook

Imediat se face un an de când primarul Allen Coliban a preluat conducerea administrației locale din Brașov. Dacă în campania electorală useristul a promis marea cu sarea, când s-a instalat pe funcție a demonstrat că este mai slab și decât fostul primar Ghișe. Totuși, diferența între cei doi este că Ioan Ghișe a fost carotat în timpul mandatului, chiar de către urmașul său la primărie, George Scripcaru. Mai exact, a avut un Consiliu Local ostil, care l-a împiedicat să-și ducă proiectele la capăt. În prezent, la Brașov nu se întâmplă acest lucru…încă…

Proiectele importante care au privit comunitatea au trecut de fiecare dată cu votul consilierilor PNL și PSD. Bineînțeles, unde au fost proiecte discutabile, consilierii i-au spus PAS primarului, lucru firesc de altfel. Așa cum a fost și cazul muzeului deschis în galeriile subterane unde administrația useristă a vrut să legifereze un proiect aflat deja în derulare. Dacă în trecut Ghișe a avut probleme cu aleșii locali, acum, primarul Coliban a fost cel care le-a pus bețe în roate viceprimarilor, în special celui de la PNL. Una din mișcările acestuia a fost retragerea unor atribuții, ceea ce într-o coaliție nu se face, mai exact când există un protocol clar. Cu alte cuvinte, primarul Coliban forțează singur ”izolarea”, prin decizii care irită Consiliul Local. Nu este exclus ca pe viitor primarul să devină unul de ”decor” și să aibă soarta lui Ghișe, tocmai din cauza acestor ”aroganțe” care nu își au locul. Faptul că omul este depășit de situație și că ”sare calul” reiese și din declarațiile colegilor de partid, un exemplu fiind și Nelu Corbu, consilierul local care și-a înaintat demisia după ce l-a criticat pe primar în termeni duri.

Dacă înainte de alegerile locale, primarul era văzut ca un salvator al orașului, fiind susținut de mulți brașoveni, de câteva luni useristul din fruntea municipalității se află în cădere liberă, indiferent de mișcările agaricilor de partid plătiți să-l ridice în slăvi pe preamăritul primar. De altfel, Allen Coliban a pornit din start cu stângul atunci când a mințit în legătură cu CV-ul său, când s-a dat absolvent de Automatizări și Calculatoare, iar el era de fapt exmatriculat. Dacă omul nu face diferența dintre un absolvent și un exmatriculat, este destul de grav…

A urmat episodul cu angajarea pe ușa din spate a unei consiliere condamnată penal. Indiferent cât a încercat să o albească primarul, condamnarea este condamnare, iar comentariile sunt doar simple cuvinte de încurajare și atât. Un alt episod de tristă amintire este încredințarea directă a unui contract unui apropiat care a fost văzut alături de Allen Coliban în campania electorală. O bilă neagră a fost trecută în dreptul useristului și în ce privește angajările fără număr și fără concurs ale apropiaților de partid. Competența și competiția au fost călcate în picioare de noul primar. Un alt exemplu a fost aducerea unui individ apropiat de USR la conducerea societății RIAL. Bineînțeles, fără concurs.

Însă, brașovenii au fost destul de iritați când au văzut că în oraș miroase în continuare a gunoi, deși primarul a promis în campanie că rezolvă problema.

Dacă la capitolul proiecte, primarul este repetent, la imagine, primarul a punctat zi de zi. Live-uri peste tot, dezbateri și multe discuții fără acoperire și finalitate. Transparența mult promisă de Coliban s-a dovedit a fi mai slabă decât în mandatul fostului primar George Scripcaru. Până și consilierii locali s-au plâns că au solicitat diverse informații de la municipalitate, dar nu le-au primit în timpul legal. De brașovenii de rând nici nu se poate vorbi, tot mai mulți sunt cei care își spun oful pe pagina primarului unde îi bat obrazul că au solicitat de luni bune audiență și nu au fost primiți.

În concluzie, un primar care a promis multe și a făcut puține. Un primar arogant în realitate, dar un ”băiat de treabă” pe facebook. Un primar care i-a făcut pe brașoveni să-l regrete pe George Scripcaru.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: