În alte țări europene sunt taxiuri electrice, pe străzile din Brașov sunt doar hârburi pe motorină sau benzină. Așa se scapă de poluare?

Dacă în Barcelona sau în alte mari orașe din Europa li s-au impus companiilor de taxi să scoată pe străzi mașini electrice pentru transportul persoanelor dintr-o zonă în alta, la Brașov este în continuare o bătaie de joc cu largul concurs al autorităților locale. Nu numai că nu sunt taxiuri electrice, dar cele existente sunt adevărate bombe pe roți, lucru confirmat inclusiv de OPC. Majoritatea mașinilor sunt vechi, lucru care poate fi observat zilnic la taxiurile aflate in circulație.

Deși de câțiva ani se vorbește de poluare în Brașov, nimeni nu a luat o măsură în acest sens. Prima dată când s-a vorbit concret de mașini hybrid sau electrice pe post de taxi s-a întâmplat la dezbaterea publică de vineri care a avut ca temă mirosurile neplăcute.

Cert este că până se va implementa…mai trec vreo 2 ani. Precizăm ca traficul rutier este principala sursă de poluare din Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: