Iluminat arhitectural la biserica Buna Vestire din Brașov

Consilierul local Alexandra Crivineanu a solicitat miercuri în cadrul ședinței Consiliului Local ca una dintre bisericile brașovene să beneficieze de iluminat care să scoată în valoare arhitectura clădirii. Este vorba despre biserica Buna Vestire.

”Ca membru al Comisiei de specialitate nr. 4 “Comisia pentru activităţi ştiinţifice, social – culturale, muncă, familie, educative, sportive, agrement, tineret, religie, învăţământ, sănătate şi protecţie socială, am propus astăzi, Primarului și colegilor consilieri, în plenul ședinței de Consiliu Local, inițierea unui proiect de hotărâre privind iluminatul arhitectural pe una din clădirile de interes public ale orașului, respectiv Biserica Buna Vestire sau, așa cum o știm cu toții, Biserica de la parc.
Prin poziția sa centrală, dar și prin arhitectura sa, această biserică are valoare sentimentală pentru foarte mulți brașoveni, fiind vizitată și de mulți turiști care ajung în orașul nostru.
Lăcașele de cult sunt importante și reprezentative pentru comunitatea noastră și merită să fie puse în valoare pentru arhitectura lor specială. Și, desigur, putem continua și cu alte clădiri emblematice ale Brașovului.
Oradea a implementat un astfel de proiect, iar dacă acest oraș reprezintă un model de bună practică pentru administrația locală brașoveană, cu siguranță îl vom urma și la acest capitol”, a spus Alexandra Crivineanu, consilier local PSD.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: