IAR-Brașov va produce drone militare împreună cu Israelul

România va produce drone militare împreună cu Israelul. Cel mai mare producător aerospațial israelian a semnat un acord de cooperare cu IAR-Brașov. Cele două companii și-au propus, astfel, să producă cel mai avansat model israelian de aeronavă fără pilot, Tactical Heron. , notează Digi24

Israel Aerospace Industries (IAI) a semnat un acord de cooperare cu compania IAR-Braşov pentru producţia de aeronave fără pilot (UAV). Aeronavele construite la Brașov vor fi concepute pentru misiuni tactice pe câmpul de luptă și folosesc în principal forțelor terestre.

Românii se vor ocupa de proiectarea, producția componentelor și integrarea lor, asamblarea și întreținerea aeronavelor.

„Acordul de cooperare se bazează pe experienţa vastă atât a IAI, cât şi a IAR-Brașov în activităţi de proiectare, fabricare, asamblare şi testare, pentru a dezvolta cel mai avansat model UAV Tactical Heron”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Tactical Heron al IAI este un UAV conceput pentru misiuni tactice. Aparatul poate efectua mai multe misiuni cu diferite sarcini şi include cele mai avansate tehnologii oferite de IAI.

„Specialiştii noştri au vizitat recent fabrica IAI din Malat şi suntem încrezători că acordul dintre IAR şi IAI va genera valoare pentru ambele părţi. Producţia la IAR Braşov a unor UAV-uri precum Tactical Heron, care încorporează cele mai noi tehnologii la nivel mondial, va fi un plus major pentru afacerile companiei noastre şi pentru imaginea şi reputaţia industriei româneşti de apărare în general”, a declarat directorul general al IAR-Braşov, Laurian Anastasof.

 

 

Întregul articol pe Digi24

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: