Hub găzduit de TSD Brașov

Tinerii social-democrați vor să pună la dispoziție spațiul lor, celor care vor să lucreze de la un birou confortabil și să beneficieze de o conexiune stabilă la internet. Biroul TSD din clădirea International Trade Center, va deveni, câteva ore pe lună, TSD HUB Brașov.

”Am întâlnit anul trecut câțiva tineri care se gândeau să înceapă propria lor afacere, și să profite de oportunitățile pe care le oferă Programul Start Up Nation. Printre calculele pe care și le făceau, era și acela al locului în care aveau să-și desfășoare activitatea. Ar fi vrut să aibă unde să se întâlnească cu alți posibili parteneri ai unor mici afaceri. Aveau nevoie de capital, dar și de un loc în care să lucreze, să nu stea acasă. Iată,  vom împărți cu ei spațiul nostru, vor putea să muncească alături de alți antreprenori, freelanceri sau studenți”, declară Constantin Chicuș, președintele TSD Municipiul Brașov.

 Conceptul de HUB definește un spațiu deschis celor din exterior, și este, de obicei, destinat tinerilor antreprenori pentru a putea lucra și dezvolta afacerea. Într-un astfel de spațiu se pot organiza evenimente de orice fel, care să faciliteze contactul și socializarea.

”Am venit cu această idee într-o întâlnire cu colegii mei, care au fost imediat de acord. HUB-ul este un concept destul de larg și nu se limitează doar la închirierea spațiului destinat tinerilor anteprenori. Un HUB se poate înființa în orice structură sau instituție publică cum ar fi de exemplu într-o Universitate. Totodată un HUB poate fi și unul politic destinat ca spațiu organizației de tineret.”, afirmă Luminița Vlaicu, vicepreședinte TSD Brașov

 

Inaugurarea spațiului se va face în 2 februarie, prin organizarea unui prim workshop cu tema: ”Cum pot tinerii să își înființeze propria afacere”. Spațiul se va transforma în Hub pentru tinerii antreprenori, pentru trei ore pe săptămână, la început. Avenimentele vor fi anunțate pe o pagină de Facebook special creată în acest sens, TSD HUB.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: