Hoți de componente auto, prinși în flagrant de polițiștii brașoveni

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “furt calificat” (4 fapte), în formă continuată, având ca obiect 21 de acte materiale.

În fapt, în urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 18.09.2020 – 24.01.2021, persoane necunoscute ar fi sustras un număr de 21 de componente ale unor autovehicule, fapte săvârșite pe raza mai multor județe, respectiv Brașov, Sibiu, Harghita, Covasna și Vâlcea.

Cu ocazia activităților procedurale desfășurate, polițiștii au identificat persoanele ca fiind un bărbat, în vârstă de 23 ani din municipiul București și un bărbat, în vârstă de 33 ani din județul Călărași.

La data de 24 ianuarie 2021, desfășurând activități polițienești specifice, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov, cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea și Biroului de Investigații Criminale Râmnicu Vâlcea, au procedat la prinderea în flagrant a celor doi bărbați, imediat după ce aceștia ar fi sustras mai multe catalizatoare ale unor autovehicule situate pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea din județul Vâlcea.

În continuarea cercetărilor, cei doi bărbați au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, în vederea demarării procedurilor legale în astfel de cauze.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 24 ianuarie 2021, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ulterior, la data de 25 ianuarie 2021, instanța a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Activitățile efectuate în cauză s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului de Poliție Județean Călărași – Poliția Orașului Lehliu, Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu – Biroul de Investigații Criminale, Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Biroul de Investigații Criminale, Inspectoratului de Poliție Județean Covasna – Biroul de Investigații Criminale și Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul de Investigații Criminale și Biroul de Investigații Criminale.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: