Hong Kong e minciună pe lângă cum va arăta Brașovul. S-au prezentat la proiecte într-o lună cât pentru 10 ani

Dacă îi asculți pe politicienii din Brașov, ai impresia că trăiești în Hong Kong, nicidecum la Brașov. De câteva săptămâni, curg proiecte în mai toate domeniile de activitate. De câteva luni se văd și lucrările la aeroport, se conturează și spitalul regional, săli de sport și terenuri, școli grădinițe și clădirile sunt reabilitate și podurile, ce mai, curge lapte și miere la Brașov. Probabil, în următoarele luni vor năvăli străini aici, își vor abandona locuințele din Germania, Franța, Japonia și vor cumpăra apartamente la Brașov unde oamenii vor trăi ca în basme.

Și ne trezim la realitate și ne dăm totuși seama că suntem în județul Brașov. Aici unde s-au reabilitat doar 2 clădiri din Centrul Istoric, deși în orașele mari gen Oradea sau București lucrurile stau cu totul altfel și au fost reabilitate zeci de clădiri, chiar sute în capitală. La fel ne dăm seama că s-au construit multe blocuri în Brașov, dar cetățenii nu au unde să-și ducă copiii la grădinițe sau creșe, pentru că aceste ”genii” care au oferit autorizații de construcție nu au înțeles că atunci când construiești 10 blocuri, în zonă ai clar nevoie și de grădinițe sau creșe. Și așa, se formează cozi în trafic, pentru că toți se duc cu cei mici la grădinițele și creșele din oraș. Plus că mai vin și cei din jurul Brașovului. Dar la Brașov e bine…

Ajungem și în orașul unde nu avem un stadion. Vrei să organizezi un eveniment deosebit, nu ai unde. Pentru că Piața Sfatului nu îți oferă spațiul adecvat.

De spitale nici nu poate fi vorba. Este destul să întrebi brașovenii care au avut ”ghinionul” să treacă prin unitățile medicale din Brașov ca să afli ce condiții sunt. Spitalele din subordinea Consiliului Județean mai mult te îmbolnăveau decât ajutau în tratarea bolii, cel puțin dacă analizăm declarația conducerii de la Pneumoftiziologie care recunoștea că au igrasie pe pereți. Deci, într-un spital unde sunt tratați bolnavi de plămâni, pereții au igrasie…

Despre aceste lucruri vorbim la Brașov. Despre un aeroport care în aprilie 2020 era realizat doar în proporție de 30%, în acest sens există o declarație video a președintelui Consiliului Județean Brașov. Și acest aeroport trebuia să fie finalizat.

Din 2016, o perioadă bună de timp, turnurile și bastioanele orașului au stat în paragină. De ce? Pentru că administrația locală și cea județeană nu știau cine este proprietarul de drept…Cu toate acestea, ultimul proprietar fusese Consiliul Județean care avea dreptul să întrețină clădirile. Nu s-a întâmplat acest lucru. Mai mult decât atât, Centrul de Agrement nu a fost reabilitat nici până în ziua de azi, iar clădirea începe să se degradeze. O altă problemă este lipsa locurilor de parcare. A fost construită o parcare în Poiana Mică, o parcare care costă enorm numai să fie întreținută pentru că de parcat acolo…se parchează câteva zile pe an și nici atunci nu este plină.

De asemenea, în ultimul timp brașovenii au ajuns să se roage să nu mai plouă, pentru că dacă se întâmplă acest lucru, au nevoie de barcă să iasă prin oraș. Bineînțeles, în aceste zile s-au folosit camere video prin canalizare, dar întrebarea este de ce acum, unde au fost angajații companiei până zilele trecute? Deși managementul de la Compania Apa Brașov lasă de dorit de ani buni, administrația liberală care deține majoritate (Municipalitate 42%, iar Consiliul Județean 42%), nu ia nicio măsură. În schimb, și-a cocoțat toți apropiații partidului pe funcții în Consilii de Administrație, unde oamenii încasează indemnizații babane.

Deci despre asta vorbim la Brașov. Și să nu uităm că salariile din județ sunt de mizerie. Dovadă este și topul salariilor pe Regiunea Centru. De câteva luni, pe lângă Sibiu, ne-a depășit și Mureșul la capitolul salarii. Oare cei care conduc nu au nicio vină? Cum de alte orașe mari din țară pot avea salarii decente, iar la Brașov nu? Nu e de vină guvernul, pentru că și Sibiu și Mureș sunt tot în România…Oare primesc oamenii de afaceri destule facilități, sunt atrași investitori buni în județ?

Mai rău pentru brașoveni este că promit marea cu sarea toți politicienii, nu doar cei aflați la putere.

 

Cristi FLOREA

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: