Henning László și Jakab István Barna au fost aleși în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Covasna. În ședința întrunită vineri s-au constituit și comisiile de specialitate.

Propunerile grupului UDMR pentru funcțiile de vicepreședinți în mandatul 2020-2024 au fost votate în unanimitate de Consiliul Județean Covasna, astfel Henning László și Jakab István Barna vor fi cei doi vicepreședinți ai autorității județene.

 

Henning László, născut în 1958, este profesor de matematică și a lucrat în cadrul Inspectoratului Școlar Județean. Începând din anul 2008 este vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, fiind responsabil pentru investiții și proiecte din cadrul instituției.

 

Jakab István Barna, născut în anul 1991, este de profesie inginer de aviație. A lucrat în Olanda la cel mai mare centru de control trafic aerian după care s-a angajat la compania aeriană Blue Air. Din 2018 se ocupă cu implementarea Aeroportului Internațional Brașov în cadrul Consiliului Județean Brașov.

 

În cadrul ședinței au fost aleși şi preşedinţii comisiilor de specialitate, după cum urmează: Comisia juridică – Sabin Calinic, Comisia economică – Ambrus József, Comisia pentru relații externe – Grüman Róbert, Comisia învățământ – Farkas Ferenc, Comisia pentru amenajarea teritoriului – Dimény György, Comisia tineret – Kelemen Szilárd.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Covasna

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: