Harta interactivă lansată de CNAIR promite multe autostrăzi din Brașov…că doar vin alegerile

În prag de alegeri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat o hartă interactivă privind situaţia proiectelor în infrastructură, unde poate fi consultat stadiul diferitelor lucrări.

Brașovul apare în multe proiecte pe harta CNAIR…deocamdată, doar pe hârtie. Moldova şi Transilvania  ar trebui să fie legate prin autostrada Braşov-Bacău, care se află în stadiul de pregătire  şi din faza de proiectare, început în luna mai a acestui an cu termen de finalizare în 2022. Totodată, conform ZF, este menţionat pe harta interactivă faptul că durata contractuală este de 30 de luni, din care 18 luni sunt pentru elaborarea studiului de fezabilitate, 8 luni pentru elaborare proiect tehnic şi 4 luni pentru asistenţa tehnică pe perioada de derulare a procedurii de atribuire a unui contract de execuţie lucrări. Menționâm că licitaţia pentru proiectarea acestui proiect a fost câştigată de Search Corporation şi Primacons Grup SRL., iar investiţia totală a proiectului ajunge la peste 8,8 miliarde lei.

Un alt proiect , care arată foarte bine pe hartă,  este autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, care se află în diferite stadii, conform aceleiași surse, în funcţie secţiunile autostrăzii.

Pe hârtie totul arată de nota 10.  E bine de știut că harta interactivă include pe lângă marile proiecte de autostrăzi din România şi drumuri naţionale, drumuri de mare viteză, drumuri expres în diferite stadii ale lucrărilor, dar şi variante ocolitoare.

sursa foto Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: