Hapsânul de la Universitate. Mai vrea un mandat, deși nu a excelat în management, multe universități din țară fiind peste Transilvania din Brașov

Potrivit legii, un rector poate sta în fruntea unei universități doar 2 mandate ”întregi”. Dacă rectorii se suspendă din funcție pentru câteva săptămâni, atunci mandatul nu mai este ”întreg”, astfel ca aceștia o mai întind un mandat de 4 ani pe banii statului. Se pare că așa a procedat și rectorul Universității Transilvania din Brașov, Ioan Abrudan. Pentru a fenta legea, rectorul și-a tras o excursie de toată frumusețea în…Maldive.

Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov, s-a suspendat între 28 octombrie 2018 și 20 noiembrie 2018, interval care se suprapune cu perioada delegației din Maldive, după cum arată Ministerul Educației și o hotărâre a Senatului Universității Transilvania. Nicăieri însă nu se precizează motivul suspendării. Abrudan şi-ar fi anunţat intenţia de a candida pentru al treilea mandat, “pentru că al doilea n-a fost complet” –  chiar în aceeaşi şedinţă în care şi-a informat colegii că se suspendă temporar din funcţie,potrivit ziarului Libertatea.

Cu alte cuvinte, dacă s-ar putea, rectorul ar sta pe viață pe funcție. Culmea este că în mandatul lui Abrudan, Universitatea Transilvania Brașov nu a ieșit cu nimic în evidență decât prin faptul că mulți politicieni au ajuns, Dumnezeu știe cum, profesori, lectori, decani, etc. Mulți politruci au acaparat instituția, iar mulți profesori buni nu mai au loc sa avanseze din cauza acestora.

Probabil acesta este și motivul pentru care Universitatea Transilvania este în spatele multor universități din România. ( https://a1.ro/news/social/admitere-facultate-2019-top-50-de-universitati-din-romania-id780076.html )

De la an la an sunt laude la adresa universității, dar, acestea venite tot din partea conducerii. Realitatea se vede insa în topurile realizate de instituțiile abilitate, unde Universitatea Transilvania nu se află nici măcar în primele 10. Întrebarea este, de ce oare vrea rectorul Ioan Abrudan încă un mandat, pentru salariul uriaș pe care îl încasează lunar? Performanțe pe când și la Universitatea Transilvania? Oare va fi instituțiavreodata în top 5?


Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: