Haos și la Iași din cauza incompetenței Guvernului.În plină pandemie, mii de români sunt duși în focarele de infecție din Germania (VIDEO)

Harababură totală la Aeroportul Internațional Iași. Sute de oameni s-au îmbarcat ieri de la Iași cu destinația Germania pentru a lucra în agricultură ca sezonieri. Inițial, oamenii au fost întorși din drum după o decizie a Ministerului Transporturilor de a bloca o vreme aceste zboruri către statul german. După câteva ore, oamenii au revenit la aeroport și s-au îmbarcat spre destinație. Visul de a câștiga câteva mii de euro la cules de sparanghel și căpșuni a fost mai puternic decât orice pandemie de coronavirus. La mijloc se află o agenție de recrutare din Suceava care a tocmit oamenii către plantanțiile din vestul Europei lovită în plin de pandemie.

Scene incredibile petrecute ieri în zona Aeroportului Internațional Iași. Scenariul de zilele trecute de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj- Napoca, cu 1.800 de oameni înghesuiți în plină pandemie, se putea repeta și la Iași. Ieri, au fost programate mai multe zboruri charter de la Iași cu destinația Germania, curse care au dus muncitori români sezonieri către plantațiile de sparanghel și căpșuni din țara respectivă.

Oameni din Satu Mare, Zalău, Suceava, Neamț au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a se îmbarca cu destinația Germania. Au fost programate curse către Baden-Baden și Nurenberg operate de Tui Fly și Sun Expres, companii externe, care au fost tocmite de nemți pentru a prelua muncitorii români. Cum au ajuns acești oameni la Iași, la prima oră a dimineții, din moment ce Suceva este în carantină, iar conform Ordonanței Militare circulația pe timp de noapte este interzisă? Este evident astfel că există o complicitate între autorități și aceste firme de recrutare, pentru a duce români în străinătate la muncă! Detalii pe bzi.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: