Hai să plecăm cu toții la muncă în străinătate, unde avem voie! La noi, starea de urgență a pus lacăt pe companiile private

La noi, prin instaurarea stării de urgență, multe din companii și-au suspendat sau închis definitiv activitatea. Să vrei să muncești, nu ai unde, având în vedere că peste 1 milion de firme au anunțat deja că își suspendă activitatea. Italia, de exemplu, caută muncitori români, chiar dacă este cea mai afectată țară de pandemia de COVID-19. La fel și în Germania unde zilele acestea pleacă mii de români la muncă în agricultură. Mulți dintre cei care pleacă acum în străinătate sunt dintre cei care s-au întors în România în urmă cu câteva săptămâni, tot de la muncă. Astfel, aceștia au venit, au stat în autoizolare sau carantină, iar acum pleacă din nou.

Cu alte cuvinte, beneficiază de alt tratament comparativ cu cei care am rămas în țară și vrem să muncim aici. Nici nu avem voie să ieșim din casă, dar nici nu avem unde să muncim. Poate ar trebui să plecăm toți la muncă în străinătate dacă Guvernul acceptă acest lucru acum, pe timp de pandemie și să rămână în țară doar bugetarii, să vedem cine le mai plătește salariile, pensiile speciale, indemnizațiile de stat degeaba pe la Consiliile de Administrație ale companiilor de stat. Dacă tot acceptă guvernanții să fim sclavii nemților, francezilor sau italienilor, măcar să ne spună, să plecăm toți.

De ce să stăm pe salarii mici în România și să ne uităm la privilegiații din anumite categorii cum încasează mii de euro în timp ce angajații de la privat primesc undeva puțin peste salariul minim pe economie? De ce să ne râdă în nas angajații de la stat care, și pe timp de șomaj tehnic, sunt avantajați față de angajații din mediul privat? Ei au locuri de muncă stabile, pe salarii mari, în timp ce angajații de la privat se chinuie să obțină salarii care să le acopere hrana și cheltuielile de zi cu zi.

Cristi FLOREA

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: