Hai pe bicicletă să facem bine împreună

Pregătește-ți bicicleta și pedalează pentru o faptă bună, în beneficiul pacienților cu boli incurabile, copii și adulți îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței. Pe 15 și 16 mai, fundația HOSPICE organizează primul său eveniment caritabil de ciclism – HOPE on WHEELS, un eveniment virtual la care pasionații de bicicletă se pot înscrie gratuit, oriunde s-ar afla, în țară sau peste hotare.

Pentru fiecare kilometru înregistrat în competiție, sponsorul principal, Decathlon, va dona câte 1 euro în beneficiul pacienților HOSPICE care înfruntă boli grave. Fondurile strânse în acest fel vor sprijini serviciile de kinetoterapie și masaj pentru limfedem folosite în recuperarea medicală a pacienților adulți și copii din centrele HOSPICE Casa Speranței. Anual, organizația asigură în medie peste 5.000 de tratamente kinetoterapeutice gratuite, care sprijină organismul în lupta contra cancerului, stimulează sistemul imunitar și ajută la recuperarea sau menținerea mobilității pacienților.

Sperăm să strângem alături de noi cât mai mulți iubitori de mișcare pe două roți și să reușim să ducem speranța cât mai departe. Pacienții noștri, adulți și copii, au nevoie de sprijin după un an atât de greu, în care pandemia i-a vulnerabilizat mai mult ca oricând, limitându-le alternativele de îngrijire în sistemul medical. Fiecare dintre noi poate fi de ajutor, transformându-și pasiunea în energie de fapte bune”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

            Cele 3 curse ale competiției acoperă distanțe diverse, pentru a fi accesibile unui număr cât mai mare de participanți, indiferent de vârstă sau de experiența pe bicicletă:

Bike Starter (10 km), Bike for Good (20 km) și Bike Mania (40 km). Sportivii se pot înscrie la cel mult 2 curse diferite și pot pedala împreună cu prietenii ori familia, în grupuri mici, conform normelor în vigoare. Nu contează viteza sau dificultatea traseului ales, ci doar distanța parcursă și înregistrată în competiție. Vor fi validați inclusiv kilometrii parcurși pe biciclete statice, cu condiția ca acestea să aibă afișaj care să indice distanța efectuată.

 

”Misiunea Decathlon este să facă sportul accesibil unui număr cât mai mare de oameni, să fim utili semenilor noștri și planetei. Prin parteneriatul nostru cu HOSPICE Casa Speranței și co-organizarea evenimentului Hope on Wheels urmărim realizarea atât a misiunii noastre, cât și mobilizarea cât mai multor oameni, fie ei începători sau experimentați, pasionați, sportivi de performanță, pentru a se urca pe bicicletă și a pedala 10, 20, 40 de kilometri pentru viață. O viață mai bună pentru ei, pentru că mișcarea si sportul contribuie la o viață mai bună, dar și pentru pacienții Hospice care vor beneficia de îngrijire de calitate, kinetoterapie și prelungirea speranței de viață”, susține Bogdan Dorobanț, CSR Project Leader Decathlon.

           

Înscrierile se fac gratuit pe site-ul team.hospice.ro iar în weekend-ul evenimentului, pe 15 și 16 mai, bicicliștii trebuie să urmeze câțiva pași simpli:

  • Să-și monitorizeze cursa cu o aplicație de profil, pe telefon sau smartwatch
  • Să facă o postare publică pe pagina personală de Facebook cu un screenshot cu numărul de kilometri realizați și numărul de concurs, cu hashtag-ul #hopeonwheels și #decathlon
  • Să distribuie postarea proprie în pagina evenimentului HOPE on Wheels și pe platforma de înscrieri a competiției

Bicicliștii pot susține de asemenea serviciile gratuite ale fundației prin donații sau strângeri de fonduri individuale pe platforma galantom.ro. La finalul competiției vor fi acordate premii prin tragere la sorți atât cicliștilor cât și sportivilor implicați în strângerea de fonduri.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: