Guvernul “mascaradă” trebuie de urgență demis

În plină criză sanitară, economică și politică România a avut “norocul” de a fi condusă de , probabil, cel mai slab guvern din ’89.
Guvernul PNL a eșuat pe toate planurile, lipsesc măsurile economice care să revitalizeze sectoarele afectate de criza COVID-19, programul IMM Invest s-a dovedit a fi un eșec- doar 12 firme au fost acceptate de bănci la creditare în mai bine de 2 săptămâni de la lansarea programului, iar premierul Orban stă închis cu miniștrii la Palatul Victoria sărbătorind cu trabuc, whisky și șampanie.
Nici în educație lucrurile nu stau mai bine. Ministrul Monica Anisie a jonglat cu termenele pentru susținerea examenelor, cu măsurile de protecție pentru elevi, predarea online s-a dovedit a fi un eșec, foarte mulți elevi nu au acces la platforme din lipsa dispozitivelor sau , în unele cazuri, chiar a internetului.
Cum a rezolvat doamna ministru aceste probleme? Prin multe comunicate și vorbe goale lipsite de orice acțiune, așa cum ne-a obișnuit acest guvern.
Totodată, perioada stării de urgență a fost marcată de numeroase anomalii juridice. Amenzile au fost mărite neconstitutional, au lipsit ordinele comune pentru aplicarea unor măsuri și am ” învățat” de la premierul Orban care a sfidat orice logică juridică că se pot adopta norme metodologice de aplicare a unei legi fără ca legea să fie redactată încă.
Incompetența acestui guvern toxic trebuie oprită, este nevoie de consens politic pentru formarea unui guvern de tranziție până la următoarele alegeri parlamentare.
Pro România a anunțat că va susține o moțiune de cenzură și va ajuta la formarea unui guvern competent care poate gestiona această criză.
Întrebarea este dacă și ceilalți lideri ai opoziției își doresc schimbarea acestui guvern, dacă nu cumva se complac în această situație și le este teamă să acționeze sau poate suntem martorii unui nou blat politic.

Dragoș Dragomir

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: