Gunoaiele de la Făgăraș mutate pe scena politică de către PNL

Imaginea publicată de presa națională și județeană, cu dezastrul gunoaielor depozitate pe fosta platformă chimică, reprezintă o palmă usturătoare pe obrazul Municipiului Făgăraș și a oamenilor care trăiesc aici.

A fost nevoie de vizita inopinată din weekend, a șefului Gărzii Naționale de Mediu, pentru ca mizeria de sub covor să iasă la suprafață.

Gestionarea defectuoasă a activității de salubrizare de către administrația orașului a fost reclamată în repetate rânduri. Se confirmă încă o dată ceea ce PNL Făgăraș a semnalat public, în ședințele Consiliului Local și ale SC Salco.

Administrația Sucaciu a propus și a reușit să majoreze în Legislativ taxa de salubritate, la 16 lei, de persoană, lunar, tocmai pentru buna gestionare a activității de salubrizare. Motivul invocat a fost chiar acesta, ca deșeurile să fie transportate într-un depozit ecologic conform.  S-a spus atunci că transportul gunoaielor la rampa autorizată de le Fin Eco generează costuri și că acest lucru impune creșterea taxelor.

După voința primarului, majoritatea Consiliului s-a aliniat, iar taxa aproape că s-a dublat în 4 ani. Paradoxal, s-a dublat după ce tot edilul propusese reducerea taxei, în preajma alegerilor locale din 2020.

Dar gunoaiele colcăie în vecinătatea Făgărașului și a Hurezului. După cum anunță șeful Gărzii Naționale de Mediu, spațiul în care SC Salco depozitează gunoaiele e neautorizat. Unii oameni confirmă că deșeurile se depun aici de 3-4 ani.

PNL consideră inacceptabil și de neconceput ca făgărășenii să fie nevoiți să plătească 16 lei pe lună pentru a crea de fapt raiul șobolanilor, câinilor și urșilor. E încă o dovadă de prost management la Salco, societatea municipalității. Dublarea numărului de angajați și dublarea taxei, în 4 ani, nu înseamnă performanță, în nici un caz. În 2016, Salco avea 58 de angajați, astăzi are 126. În 2016, un cetățean plătea 8,5 lei/lună, astăzi plătește 16 lei.

În 4 ani au fost schimbați 5 directori, ceea ce spune mult. PNL consideră că slaba gestionare a activității de la Salco e de fapt slaba coordonare a conducerii administrației orașului.

Echipa PNL Făgăraș.

Președinte Dumitru Flucuș                                                                                25.05. 2021

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: