Gratuități pentru turiștii care vor fi cazați minim 2 nopți în Oradea…La Brașov ZERO promovare turistică

Oradea peste Brașov și la promovare turistică.

Unele județe știu să se promoveze și pe timp de pandemie…altele, printre care și Brașovul, NU.  Rușinos este faptul că principalul județ turistic al României este lăsat de izbeliște de autoritățile județene. Deși sunt oameni plătiți pentru a se ocupa de promovarea Brașovului, aceștia nu își fac simțită prezența.  Statisticile sunt îngrijorătoare pentru județul nostru. Sosirile și înnoptările au scăzut cu 50% în primele 5 luni ale anului….iar acum, când din ce în ce mai mulți români decid să își petreacă vacanța în țară, aceștia nu primesc facilități dacă se cazează la Brașov.  Câteva zile petrecute aici de mai mulți turiști reprezintă o gură de oxigen pentru economia județului.

 

Gratuitate la muzee, transport gratuit pentru turiștii care vizitează Oradea până pe 30 septembrie

”Pentru a veni în întâmpinarea industriei de turism, care se confruntă acum cu provocări fără precedent din pricina pandemiei COVID-19, Visit Oradea (APTOR), cu suportul Muzeului orașului Oradea, Muzeului Țării Crișurilor și al Oradea Heritage, oferă tuturor turiștilor care vor fi cazați la una dintre unitățile de cazare clasificate din Oradea, pentru minim 2 nopți consecutive, următoarele beneficii:

1. Gratuitate la toate secțiile muzeale care aparțin de Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Orașului Oradea – Complex cultural, precum și la obiectivele turistice din administrarea Oradea Heritage:

 • Muzeul Orașului Oradea – Cetatea Oradea;
 • Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea;
 • Memorialul „Rezistență și Represiune în Bihor”;
 • Sinagoga Neologă Sion;
 • Muzeul Art Nouveau din Casa Darvas La-Roche (începând cu inaugurarea sa preconizată pentru august 2020);
 • Muzeul Țării Crișurilor;
 • Muzeul Memorial Aurel Lazăr;
 • Muzeul Memorial Ady Endre;
 • Muzeul Memorial Iosif Vulcan;

Dorim să le mulțumim echipelor de la Muzeul orașului Oradea, Muzeul Țării Crișurilor și Oradea Heritage pentru parteneriatul în acest proiect.

2. Transport gratuit pentru 48 de ore în întreaga rețea de transport public (OTL), contravaloarea biletelor de călătorie fiind suportată de Visit Oradea.

Aplicaţie online pentru turişti

Pentru a eficientiza înregistrarea acestor gratuități și pentru comunicarea directă cu muzeele și serverele OTL, Visit Oradea, în parteneriat cu Oradea Tech Hub, a creat o aplicație online – oradealifenouveau.ro, care poate fi folosită de toate unitățile de cazare din oraș. Le mulțumim cu această ocazie celor de la Tech Hub pentru profesionalism și promptitudine, precum și pentru dezvoltarea aplicației pro bono.

Unitățile de cazare pot integra aceste gratuități în campanii proprii de promovare și de vânzare, în pachete cu cazare și alte beneficii, pentru a aduce valoare extra serviciilor oferite. Turiștii pot beneficia de aceste gratuități doar dacă vor fi înregistrați în aplicația oradealifenouveau.ro de către personalul hotelier.

În ceea ce privește gratuitatea de 48 de ore pentru rețeaua de transport public din Oradea, turistul va beneficia de ea activând-o printr-un SMS trimis la un număr special OTL. Controlorii OTL vor putea vedea, în caz de verificare, valabilitatea codul unic prezentat de turist.

Mai mult de atât, aplicația creată oferă tuturor utilizatorilor (fie că vorbim de muzee, unități de cazare sau administrator – Visit Oradea) posibilitatea, de a realizare statistici precum numărul de turiști care au apelat la gratuități, țara sau orașul de proveniență, secțiile muzeale cele mai vizitate. Aplicația este gratuită și respectă normele GDPR în vigoare.

Condiții obligatorii pentru obținerea gratuităților

 • Ședere de minim două nopți consecutive (nu se iau în considerare nopți cumulate din perioade diferite, ale aceluiași turist).
 • Ședere la una dintre unitățile de cazare clasificate din Oradea, partenere ale Visit Oradea în acest proiect (care au semnat protocolul de colaborare cu APTOR).
 • Gratuitatea este oferită pentru fiecare turist în parte, așadar dacă într-o cameră este cazată o familie cu un copil, toți cei trei se vor bucura de gratuități.

Perioada campaniei de gratuități: 15.07.2020 – 30.09.2020.” se arată în comunicatul făcut public de Ministerul Turismului.

sursa foto oradea.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: