Granturi nerambursabile de 1 miliard de Euro pentru IMM-uri

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, pregătește un pachet de ajutor pentru IMM-uri, cu un buget constând în granturi nerambursabile de 1 miliard de Euro.

”La Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri vom avea un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro, fresh money. Va fi împărțit în trei proiecte:

ℹ️ 550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant

ℹ️ 350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente

ℹ️100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

Totodată, am emis un ordin prin care am cerut tuturor companiilor să aprobe până pe 15 iunie planurile de investiții pe 5 ani, investiții serioase, care să fie în concordanță cu Green Deal. Majoritatea companiilor le-au aprobat deja. Vorbim de investiții de circa 12 miliarde de euro.” a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: