Graffiti Hunter de Brașov (FOTO)

Arta stradală din Brașov, legală sau ilegală, e fascinantă! Explozie de culori. Imaginație fără limite. Varietate. Ingeniozitate. Unele desene au rezistat peste ani, altele s-au degradat sau au fost acoperite / distruse de vandali.  Ca să înțelegi psihologia străzii ai nevoie de răbdare și perseverență. Nu e loc de comoditate. Ajută și un pic de curaj. Iar de imaginație nu mai vorbim…

Un brașovean pasionat de graffiti s-a hotărat să scoată la iveală comorile ascunse în spatele  benzinăriilor sau gărilor, în pasajele dubioase sau după un colț banal de stradă din orasul de la poalele Tampei.  Așa s-a nascut proiectul “Graffiti Hunter” (“Vânătorul de graffiti”), din care vă vom dezvalui, treptat, cele mai spectaculoase imagini, insotite de impresiile cautatorului de graffiti.

 

Săcele

“Blocat în trafic la podul de la intrarea în Săcele. Încercam să-mi păstrez calmul – ar fi fost prea simplu să imit gorilele care claxonau și enumerau alfabetic sfinții creștin-ortodocși.

Admiram betoanele feroviare, piramidele de gunoaie… griul ubicuu pictat peste toată România. Când, ce să vezi, surpriză!

Terasamentul Căilor Ferate Române era surprinzător de colorat. Am dat geamul jos. Am admirat picturile murale care se întindeau pe zeci de metri. Ce era cu ele? Cine le-a plantat acolo, în mijlocul câmpului? Eram pregătit să cobor, să mă lămuresc, dar traficul s-a dezmorțit, acum claxoanele îmi erau dedicate :))

Am promis să revin. Am revenit. Veni, vidi graffiti, vici! Preludiul unei aventuri de 8 ani”

 

 Dârste

“Vă povesteam de Podul de la Dârste și desenele care zăceau uitate pe zidurile Timișului.  Am revenit câteva zile mai târziu, sărind masa de prânz (Mâncăm ca să trăim sau trăim ca să mâncăm?) N-am regretat nicio clipă!

Scene impresionante se desfășurau pe zeci de metri. O combinație hipnotizantă de înțelepciune populară, angoasă urbană, mesaje criptate.  Ciudat de realiste, dar totuși futuriste.  Am fost cucerit de culori, texturi, perspective.  De îmbinarea desenelor cu natura.

A fost momentul în care am înțeles că există artiști necunoscuți care dau viață și culoare peisajelor moarte.

Au devenit eroii mei necunoscuți!”

 

Adrian Tatu   letterspixelsvibrations.wordpress.com

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: