GRĂDINIŢA CU PP NR. 3 BRAŞOV premiată și în 2017 la Gala Edumanager

56 dintre cele mai importante proiecte derulate în aceste an de instituțiile de învățământ românești au fost premiate miercuri, 22 noiembrie, în cadrul Galei EduManager.ro, desfășurată la Hotel Pullman din Capitală. Evenimentul s-a bucurat de  prezența ministrului Educației Naționale, Liviu Pop, a președintelui Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, Camelia Gavrilă, precum și a peste 160 de manageri de instituții de învățământ din întreaga țară.

Din cele peste 130 de proiecte înscrise în competiția Galei EduManager.ro, echipa editorială a portalului EduManager și partenerii săi de jurizare (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării, și Inovării; Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România; Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar; Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) au desemnat 56 de proiecte câștigătoare. Toate proiectele înscrise în competiție vor fi incluse în anuarul EduManager.ro – Proiecte de referinţă în educaţie 2017”, care va fi definitivat în variantă electronică până la finalul anului.

Între cele 56 de proiecte premiate se află și  proiectul Grădiniţei cu PP nr. 3 Braşov , proiect intitulat  “Lăsaţi copiii să vină la mine”, înscris la Categoria „Dezvoltarea de proiecte specifice învățământului preșcolar”.

Proiectul educaţional “LĂSAŢI COPIII SĂ VINĂ LA MINE”, iniţiat de Grădiniţa cu PP nr. 3 Braşov, director prof. Buta Maria Georgiana, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Braşovul Vechi I – Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, preot paroh Margin Ionuţ, pune accentul pe promovarea credinţei şi moralei ortodoxe în rândul preşcolarilor, prin intermediul triadei: „Biserică – Grădiniţă – Familie ”.

Am iniţiat acest proiect, deoarece educaţia religioasă ajută copilul să cunoască și să respecte normele morale și îndatoririle pe care le are faţă de el însuşi, faţă de ceilalţi şi faţă de semenii săi, pentru a deveni un bun creştin.

Prin derularea acestui proiect am urmărit : cunoaşterea învăţăturilor bisericii, respectarea tradiţiilor şi obiceiurilor specifice sărbătorilor importante, păstrarea valorilor creştine, conştientizarea și adoptarea unui  comportament moral-religios: preșcolarii să-şi iubească aproapele, să facă fapte bune, să-i ajute pe cei săraci, să-L iubească pe Dumnezeu.

Activităţile s-au desfăşurat, atât în cele două grădiniţe cu program normal: “Sfânta Filofteia” şi Grădinița cu PN nr. 3B, structuri ale Grădiniţei cu PP nr. 3 Braşov, cât şi în incinta Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” – Parohia Ortodoxă Braşovul Vechi I.

Alături de familie, noi, cadrele didactice din grădiniţă, contribuim la educarea, cultivarea conştiinţei binelui şi răului, ajutăm copiii să distingă fapta bună de fapta rea şi astfel el, copilul, învață să trăiască creştineşte.

Derularea proiectului a contribuit la stabilirea unor legături permanente între instituţiile implicate în proiect, în vederea perfectării unor noi teme de parteneriat, cu atât mai mult cu cât Grădiniţa cu PN „Sfânta Filofteia” Braşov funcționează în clădirea ce aparține Bisericii Ortodoxe Braşovul Vechi I.

De menționat este faptul că și anul trecut Grădinița cu PP nr. 3 Brașov fost premiată la Gala Edumanager.ro (noiembrie 2016), la aceeași categorie, pentru proiectul educațional “Creșă-grădiniță, pași importanți spre viitor”, proiect inițiat de directorul grădiniței, prof. Buta Georgiana, în colaborare cu Serviciul Public de Administrare Creșe Brașov, director Șerban Laura.

 

Director

Prof. Buta Maria-Georgiana

http://www.edumanager.ro/cele-mai-importante-proiecte-din-invatamantul-romanesc-au-fost-evidentiate-in-cadrul-galei-edumanager-ro/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: